Hakan Yavuz: Barış Batur, savcı Hakan Kılıç'ı öldüreceğini telefonda söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 5 Şubat'ta silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın öldürülmesi olayı ile ilgili davanın ikinci duruşmasına Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya 9 tutuklu sanık katılırken, sanıklar emniyet ve savcılıktaki ilk ifadelerini değiştirdi.

Sanıklardan Hakan Yavuz, firari sanık Barış Batur ile bir gasp suçundan yargılandığını, öldürülen savcı Hakan Kılıç'ın kendileri için 12 yıl hapis cezası isteğinde bulunduğunu söyledi. Beyaz eşya tamircisi olduğunu belirten Yavuz, ifadesinde, olay günü çarşıya gidip alış veriş yaptığını, kendisine elbise, çocuğuna oyuncak alıp eve dönerken yolda savcı Hakan Kılıç ile karşılaşıp göz göze geldiklerini, polise haber verir düşüncesiyle hızlıca uzaklaşıp eve gittiğini söyledi. Savcı ile karşılaştığında, telefonda Barış Batur'la görüşme anında olduğunu ifade eden Yavuz, savcıyı gördüğünü Barış'a söylediğini, onun da gelip öldüreceğini söyledi.

Önce şaka zannedip, 'yapma' diye fırça attığını savunan Yavuz, şöyle konuştu: "Sonra eve geldim, Barış beni arayıp, savcıyı sordu. Ben de evde olduğumu söyledim. Banyoya girdim. Çıktığımda, savcının vurulduğunu annemden duydum."

Diğer sanıklardan Ramazan Gündüz, emniyetteki ve savcılıktaki ifadelerini değiştirerek o zaman polis zoruyla ifade verdiğini savundu. Gündüz, daha önceki ifadesinde, Barış Batur ile Hikmet ve Burhan Çilgin'in menfaat ilişkisi olduğunu söylemiş, sanıklardan Abdullah Özbey'in olay günü Barış Batur'un evine gittiğini söylemişti. Gündüz yine Barış'ın pasaport ayarlayıp İran'a gideceğini, daha sonra da karar değiştirdiğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber