Nevşehir'de ilk kez 'Akıl Oyunları Yarışması' düzenlendi

Özel Lara Koleji, Nevşehir'de 1. Akıl Oyunları Yarışmaları'nı düzenledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Lara Koleji, tarafından ilk kez düzenlenen Nevşehir geneli 1. Akıl Oyunları Yarışmaları'na, Nevşehir'deki 5, 6, 7, ve 8. sınıflardan 120 öğrenci katıldı.

Mangala ve Reversi adı verilen zeka oyunlarının oynandığı yarışma, okulun konferans salonunda gerçekleşti. 3 haftalık bir hazırlıktan sonra yarışmaya katılan öğrenciler, gün boyu süren müsabakalarda rakiplerini yenmek için uğraştı.

Elektronik ortamda gerçekleştirilen yarışmalarda, dereceye girenler 7 tur sonunda belli oldu.

Mangala kategorisinde birinciliği 100. Yıl Ortaokulu'ndan Rabia Gündüz elde etti. Mehmet Gülen Ortaokulu'ndan Ayşenur Yıldırım ikinci, Turgut Akdevelioğlu Ortaokulu'ndan Furkan Yücebaş ise üçüncü oldu.

Reversi kategorisinde ise H. Lütfi Pamukçu Ortaokulu'ndan Selinay Ünlü birinci olurken, Yeniçeşme Ortaokulu'ndan Cemanur Kaya ikinci, H. Lütfi Pamukçu Ortaokulu'ndan Hasan Semi Korkmaz üçüncü sırada yer aldı.

Yarışmalarda birinci olan öğrenciler gram altınla ödüllendirildi, ikinci olan öğrencilere 75 lira para ödülü, 3. olan öğrencilere ise mp3 çalar hediye edildi.

Ayrıca yarışmaya katılan öğrenci, öğretmen ve okullarına katılım belgesi verildi.

Özel Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, yaptığı açılamada, Akıl Oyunları Yarışmaları'nın mantık, matematik ve zeka oyunlarını içerisine alan bir yarışma olduğunu belirterek, yarışmanın temel çıkış noktasının öğrencilerin akıl oyunlarına ilgisi çekmek, bu oyunlara katılımını teşvik etmek, matematik oyunlarına ilgiyi arttırmak olduğunu kaydetti.

Böyle güzel bir yarışmayı Nevşehir'de düzenlemiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden İnönü, önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirecekleri yarışmalara ilginin bu derece yoğun olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber