İnanılması güç güvercin tutkusu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde geçimini güvercin besleyip satarak sağlayan Necmettin Ekinci, kendisi aç kalıp güvercinlerini aç bırakmadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meşhur Mardin güvercinlerini besleyip satan Necmettin Ekinci (26) adlı gencin bu tutkusu görenleri şaşkınlık içerisinde bırakıyor. Günün büyük bölümünü özel olarak hazırladığı güvercin barınağında geçiren Necmettin Ekinci'nin bu tutkusu mahalle sakinlerinin büyük ilgisini çekiyor. Özenle beslediği Mardin güvercinlerinin yumurtlama evresinden eşleştirme dönemine varana kadar geçen her anını takip eden Ekinci, bunun hiç bir tutkuyla kıyaslanmayacak kadar farklı duygular yaşattığını ifade etti.

"EŞİM GÜVERCİNLERİMİ İSTEMEZ DİYE EVLENEMİYORUM"

Aralarında, Şalvarlı, Paçalı, Şapkalı, Karaoğlan, Aynalı Kuyruk ve Altın Kafalı Mardin cinsi 50 güvercini beslemesinin beraberinde büyük bir maddi külfet getirdiğinin sözlerini ekleyen Necmettin Ekinci, "Özel olarak hazırladığım kümeste; bin ila 10 bin lira arasında değişen fiyatlarda özel olarak beslediğim güvercinlerim var. Maddi anlamda çok zor günler yaşıyor olmama rağmen bu güvercinleri çok mecbur kalmadıkça elimden çıkarmamaya çalışıyorum. Ben bu güvercinleri birer evladım olarak görüyorum. Yaşım 26 olmasına karşın hala evlenmedim. Sülalemde bu yaşa kadar bekar kalan kimse hiç kimse olmadı. Evlediğimde eşimin, güvercinlerimle kendisi arasında bir tercih yapmam konusunda şart koşmasından korkuyorum. Ben güvercinlerimi canım kadar seviyorum ve hiç kimseyle paylaşamayacağıma inanıyorum. Güvercinlerimi takla atmak için terasa çıkardığımda onları; yaz aylarında Mardin kalesi üzerindeki gökyüzünü süsleyen yıldızlar kadar güzel görüyorum" şeklinde konuştu.

"KARAOĞLAN İSİMLİ GÜVERCİN BENİM CAN YOLDAŞIM"

10 yaşından beri beslediği Karaoğlan adını verdiği güvercininin diğerlere nazaran kendisinde farklı bir değere sahip olduğunu belirten Ekinci, "Karaoğlan benim can yoldaşım. 10 yıldır ben de ve güvercinlerimin en yaşlısı. Onu bir anlamda damızlık olarak da kulanıp, eşleştiriyorum. Şimdi gelip bana onu kaça satırsın diye bir soru sorsalar; onun değerini parayla ölçemeyeceğimi söylerim. Gerçekten de bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bir insan arkadaşını, can yoldaşını, eşini parayla satar mı? Karaoğlan mı, son model bir araba mı diye sorsalar kesinlikle tereddüt etmem hiç düşünmeden "Karaoğlan" derim" şeklinde sözlerini tamamladı.

Güvercinlerin çalınmasına karşı korkuluklu ve özel kilitli olarak yaptırdığı güvercin barınağında günün önemli bir bölümü geçiren Ekinci, yapılan yarışmalarda nazara gelmesin diye güvercinlerini de görücüye çıkarmadığının söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber