Okullarda ?zehir'e son!

Haber Giriş : 23 Ekim 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı toplumsal problemlerin çözümünde öncülük yapma kararı aldı. Başkanlık bu kapsamda, ?Okullarda Zararlı Madde Kullanımının Önlenmesi? ile ?Anne ve Bebek Ölümlerinin Önlenmesi? projelerini başlattı. Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile ortak çalışacak Meclis Başkanlığı, uzmanlardan oluşan bir komisyon kurdu.

Hızlı artış var
Bu kapsamda, Bakanlık ve Meclis uzmanlarının katıldığı komisyon, taslak bir proje hazırladı. Bu taslak ilgili bakanlıklar ve Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Taslağın onaylanması durumunda, düzenlenecek bir basın toplantısı ile kampanya kamuoyuna tanıtılacak. Proje ilk olarak zararlı madde kullanımının yoğun olarak görüldüğü illerde uygulanacak. Okullarda tehlikeli boyuta ulaşan zararlı madde kullanımının engellenmesini amaçlayan kampanya, milletvekilleri, eşleri, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile medyanın, zararlı alışkanlıklarla mücadelede aktif rol oynamasını öngörüyor. Uzmanlar, Türkiye'de okul yaşındaki çocukların sigara kullanımı oranının, ABD ve AB ülkeleriyle aynı düzeyde bulunduğunu, alkol ve uyuşturucu kullanımında ise hızlı bir artış olduğuna dikkat çekiyor.

Bebek ölümleri
Meclis'in öncülük etmeyi planladığı ikinci proje ise anne ve bebek ölümlerinin azaltılması. Milletvekillerinden oluşan TBMM Nüfus Kalkınma Grubu'nun geliştirdiği proje, AB tarafından da destekleniyor. Uzmanlar, TBMM Başkanlığı'nın himayesinde yapılacak sosyal projelerin daha etkili olacağını kaydettiler.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber