Kimse Yok Mu'nun 'Kardeşlik Köprüsü' önyargıları yıkıyor

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi'nin kurduğu 'Kardeşlik Köprüsü' ile şehre gelen Adıyamanlılar, tarihi ve kültürel yerleri gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Köy-Der Başkanı Mahmut Bağışlar, "Kurulan kardeşlik köprüsü önyargıların yıkılmasına vesile oluyor." dedi.

Samsun'da ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği'nce Adıyaman'la kurulan 'Kardeşlik Köprüsü' meyvelerini vermeye başladı. Adıyaman'daki bazı köy ve mahalle muhtarları ile kanaat önderleri Samsun'a gelerek, şehirde gezi ve incelemelerde bulundu.

KİMSE YOK MU EVSAHİPLİĞİ YAPTI

'Kardeşliğin Kapısı Kurbanla Açılsın' sloganıyla Türkiye genelinde seferberlik başlatan Kimse Yok Mu Derneği'nin Samsun Şubesi gönüllülerinin, bayramı, aileleri yerine Adıyaman'da geçirmesi meyvelerini vermeye başladı. Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi'nin ev sahipliğini yaptığı programda heyet, şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Program hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Genel Sekreteri Ali Karaca, "Gönüllülerimiz, Kurban Bayramı'nda Adıyaman'a giderek, 'Kardeşlik Köprüsü' kurmuştu. Bugün bunun meyvesini aldığımızı görüyoruz. Karşılıklı kardeşlik ilişkilerimiz sürmeye devam edecek." diye konuştu.

"ANADOLU'NUN HER KÖŞESİ GÜZEL"

Samsun'a gelen Adıyaman Köy-Der Başkanı Mahmut Bağışlar ise "Kurban Bayramı'nda bizi ziyaret ederek onurlandıran 'Kardeş Şehir' Samsun'a geldik. Bu bir teşekkür ziyaretidir. Allah, Adıyaman'a gelip kapımızı çalanlardan, buna vesile olanlardan razı olsun. Bu gidiş gelişler sayesinde kardeşliğimiz pekişecek. Farklı gibi görünen bir şey olmadığı, karşılıklı gidiş gelişlerle görülecektir. Adıyaman ve Güneydoğu'ya gelenlerde basının etkisiyle bir önyargı oluyor. Bu önyargı, daha sonra yıkılıyor. Anadolu'nun her köşesinin güzel olduğu, herkesin kardeş olduğu kabulleniliyor. Hemen sıcak ilişkiler kuruluyor. Bu gidiş gelişlerin sürekli olması lazım." şeklinde konuştu.

"DOĞU-BATI KARDEŞLİĞİ KURULMALI"

Mahmut Bağışlar, her ilin Doğu ve Güneydoğu'da kardeş il seçmesi gerektiğini belirtti. Bağışlar, şöyle dedi: "Misafirlerin karşılıklı gidiş geliş yapması çok önemli. Her iki taraf için kurulan ön yargılar 'Kardeşlik Köprüsü' kurularak yıkılabilir. Oralarda yaşayan kardeşlerimizin buraları görmeleri moral açısından da iyi gelecektir." Adıyaman'dan gelen heyet, Samsun'un tarihi ve kültürel alanlarını gezdikten sonra şehirden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber