Hayırsever vatandaş daire verdi, Roman kadınlara Kur'an kursu açıldı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, hayırsever vatandaşın tahsis ettiği daire, Roman kadınlar için yeniden düzenlenerek Kur'an Kursu olarak hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Müftülüğü tarafından ilçe sınırlarındaki 43'üncü Kur'an kursu, Mevlana Mahallesi'nde törenle açıldı. Törene, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Remzi Yeprem, İlçe Müftüsü Osman Şen, Roman Kültürünü Yaşatma Derneği yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kursun Roman vatandaşlara özel olduğunu belirten Yıldırım ilçe Müftüsü Osman Şen, ?Burada Kur'an-ı Kerim'in güzel ahlakını, dürüstlüğü, güzel dinimizi kızlarımıza, kadınlarımıza öğreteceğiz. Roman vatandaşlar bizlere dilekçeyle başvurmuştu. Hayırsever vatandaşımız Kur'an kursu için ücretsiz daire tahsis etti. Şimdilik fahri görevlimiz Kur'an-ı Kerim öğretimine başladı. Burada sadece Kur'an-ı Kerim öğretilmeyecek. Mahalle halkına yönelik akşam sohbetleriyle de güzel dinimizi öğretme faaliyetlerinde bulunacağız.? dedi.

Mevlana Mahallesi Muhtarı Yılmaz Şahin, kursun Roman vatandaşların yoğun olarak ikamet ettiği bölgedeki ihtiyacı karşılayacağını dile getirdi. Hayırsever Ramiz Tekin de şunları kaydetti: ?Mahallemizde Roman vatandaşlar yoğun olarak yaşıyor. Müftülük kanalıyla bir yer arandığını duydum. Dairemizi Kur'an Kursu olarak tahsis ettik. Mahalle halkı da dayanıp döşenmesine yardımcı oldu. İnşallah kızlarımız ve kadınlarımız burada kutsal kitabımızı öğrenecek.?

Mevlana Mahallesi Kız Kur'an Kursu'na şimdilik 30 kadın başvurdu. Roman kadınlar, kursun açılışında emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirtti.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber