Kastelli'yi bulamayan postacıya 3 yıl hapis

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cevher Abidin Özden ve Doğan Kasadoğlu arasındaki davanın karar tebligatının iletilmemesi nedeniyle postacı Nuri Duran hakkında üç yıl hapis istendi. Kasadol savcılığa başvurarak postacı Duran hakkında şikayetçi olurken, adrese ulaşmayan zarf Özden'i hukuki sorumluluktan kurtardı. Postacıyı adliyeye düşüren gelişme ise şöyle yaşandı:

Cevher Abidin Özden'in sahibi olduğu Kastelli İnşaat'tan daire satın alan işadamı Doğan Kasadoğlu, senetlerini öderken hakkında icra takibi başlatıldığını öğrenince hukuk savaşı başlattı.

Kasadolu ile Kastelli arasında karşılıklı 'icra', 'alacak' ve 'hakaret' davaları açıldı. Kadıköy 1'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki 'alacak' davasında karar Kasadol lehine çıktı. Karar usul gereği posta yoluyla Özden'e gönderildi. Kasadolu'nun iddiasına göre, postacı mahkemenin gönderdiği tebligatı Cevher Abidin Özden'e kasıtlı olarak ulaştırmadı. Kasadol 'Abidin Cevher Özden'in bu işte parmağının olduğunu düşünerek savcılığa şikayette bulunduk. Soruşturmada haklı çıktım ve savcılık postacıyı şüpheli bularak hakkında dava açtı. Savcılık, aynı dava ile ilgili aynı adrese gönderilen daha önceki tebligatların yerine ulaştığını, karar tebligatının ulaşmadığını tespit ederek postacıyı şüpheli buldu' diye konuştu.

'ADRES EKSİKLİĞİ VARDI'

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Mücteba Numanoğlu, 150. Yıl Anadolu Posta İşletmeleri'nde çalışan Nuri Duran hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İfadesi alınan postacı ise 'PTT İşletme Müdürlüğünde baş dağıtıcı olarak görev yapıyorum. Tebligatı savcıya da verdim. Üzerinde adres eksikliği olduğu için, tebligat iade edildi.

Daha sonra soruşturma başladı. İşlerimiz çok yoğun. Bu nedenle zarf 'adres yetersiz, alıcı tanınmıyor' notuyla mahkemeye geri gönderildi. Ben de amirlerime gerekli açıklamayı yaptım. Olayla ilgili herhangi bir kasıt ve anlatılan gibi bir olay gerçekleşmedi. Ben her iki tarafı da tanımam' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber