Cepte asıl kıyamet numara taşımaya ile başlayacak

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonu operatörü Avea Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cahit Paksoy, 2006'nın ilk çeyreğinde devreye girmesini bekledikleri numara taşınabilirliğinin (number portability) GSM sektöründe gerçek rekabeti başlatacağını söyledi. Telekomünikasyon Kurumu'nun numara taşınabilirliği sistemini yakında hayata geçeceğine dair söz verdiğini ve sistemin aboneler açısından riskli olacağı görüşüne katılmadığını kaydeden Paksoy, "Asıl rekabet bu sistemle başlayacak. Çünkü o zaman müşteriye daha iyi fiyat, daha iyi teknoloji verilecek. Müşteri zarar etmeyecek. Rekabet olan yerde müşteri zarar edebilir mi? Her operatör rekabete uygun faturalandırma imkanı sunacak. İşte o zaman aboneler vızır vızır operatör değiştirecek" dedi.

Paksoy, numara taşınabilirliğinin müşteriye kesesine en uygun tarifeyi seçme fırsatı vereceğini de vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda diğer operatörler numarayı elinde tutarak müşteriyi bağlıyor. Müşteriye 'gidersen numaranı alırım' diyorlar. Bu da bir anlamda kimliğini, adresini kaybedecek müşterinin önünü kesiyor. Numara taşınabilirliği geldiğinde ise abone bir operatörden diğerine uygun tarife verilirse gidecek. Esas kıyamet o zaman kopacak. Esas tarifeler o zaman ortaya çıkacak. Bizim getirdiğimiz rekabet o zaman çalışmaya başlayacak. Avea'da şu anda uygun tarife zaten var. Biz zaten herkesten iyi teknolojiyi uygun paketle veriyoruz. Biz niye sistemden korkalım ki? Rekabete inanan bu sistemin devreye girmesini ister. Biz Avea olarak hazırız ve korkmuyoruz."

Türkiye'nin numara taşınabilirliğine geçişte geç kaldığını da anlatan Paksoy, altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması ve sistemin devreye girmesi gerektiğini söyledi. Paksoy, "Biz hemen yarın başlatsınlar demiyoruz. Ama bir an önce gereğinin yapılmasını, altyapının hazırlanmasını istiyoruz. Çünkü bu sistem 3-5 ayda devreye girebilir. Rekabet gücümüze inanıyoruz ve engellerin kalkmasını, vergilerin düşmesini bekliyoruz. En kısa sürede rekabet şartlarının düzeltileceğine inanıyoruz. Telekomünikasyon Kurumu da bize söz verdi, onlara güveniyoruz" dedi.

Yurtdışı vergileri kaldırılsın
Sektörde rekabet şartlarının düzelmesi gerektiğini de ifade eden Cahit Paksoy, her operatörün eşit şartlarda rekabet edebilmesi için mücadele verdiklerini kaydetti. Paksoy, "Şartlar düzelmedikçe bizim gibi milyarlarca dolarlık yatırım yapan şirketlerin geleceği çok zor. Kimsenin büyüklüğüne küçüklüğüne itirazımız yok. Er meydanı herkese açık olsun, istiyoruz" dedi. Paksoy, numara taşınabilirliğinin gecikmesinin yanısıra sektördeki diğer önemli sorunun da yüksek vergiler olduğunu belirtti. Paksoy, "Türkiye'de penetrasyon yüzde 57, Avrupa'da yüzde 90. Avrupa'da konuşma süresi 4 saat bizde 67 dakika. Vergi konmadan önce 2.5 saatti. Biz bağıra bağıra operatör değişiminde alınan vergiyi geçen yıl kaldırttık. Şimdi yurtdışı konuşmalarında verginin kaldırılması ve numara taşınabilirliğinin gelmesi için mücadele ediyoruz. Çünkü biz bu ülkenin ve müşterinin kazanmasını istiyoruz" dedi.

Yeni hissedar çalışmaları etkilemez
Türk Telekom özelleştirmesinin Türkiye için miladi önemi olduğuna da değinen Cahit Paksoy, Danıştay'dan onay çıkacağına inandıklarını söyledi. Bu özelleştirmenin onaylanması halinde Avea'ya yeni bir hissedarın gelmesinin, çalışmalarını etkilemeyeceğini de belirten Paksoy, şu değerlendirmeyi yaptı: "Avea'da Cahit Paksoy ve süper ekibi var. Avea kurulduğu günden bu yana yüzde 140 büyüdü. Biz çok çalışıyoruz ve mayıstan beri iki numarayız. Yeni gelen hissedar tertemiz, tıkır tıkır çalışan bir şirket bulacak. Bize gelince... Biz profesyoneliz. İşimizi kaybetme kaygımız yok. Bugüne kadar görevimizi yaptık, bundan sonra da görev verirlerse yaparız."

Altyapı nasıl kurulacak?
Cahit Paksoy'un verdiği bilgiye göre numara taşınabilirliği için ortak bir database (veri tabanı) kurulacak. Paksoy, "Tüm operatörlerdeki numaralar buraya konacak. Bu Telekomünikasyon Kurumu'nun kontrolünde olacak. Bu database'de kimin kimden hizmet aldığı yer alacak. Örneğin, benim numaram burada. Dışarıdan biri aradığında database'e bakacak. Beni görecek ve hangi operatörden hizmet alıyorsam oraya yönlendirecek" dedi

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber