Elektrik kesintilerinde yüzde 90 azalma olacak

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ile Güveniş Caddeleri'nde devam eden elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmaları tamamlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetkililer, mevcut başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Çerkezköy genelindeki elektrik hatlarının yüzde 20'sinin yer altına alınmış olacağını söyleyerek ?Yer altına alma işleminin tamamlandığı noktalarda enerji verilmeye başlandı. Bundan dolayı da Çerkezköy'de ara ara kesintiler yaşanıyor.'' ifadelerini kullandılar.

İlk etap çalışmalarının önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını kaydeden yetkililer, çalışmalar kapsamında belli noktalara da yeni trafolarının ilave edildiğini söylediler.

Elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmasının tamamlanmasının ardından elektrik kesintilerinde yüzde 90 oranında bir azalma yaşanacağını kaydeden yetkiler ?Tüm hatların yer altına alınmasıyla birlikte daha kaliteli enerji akımı sağlanacak. Hava şartları ve çeşitli nedenlerle meydana gelen kesintiler yaşanmayacak, olası kesintiler de oldukça kısa sürecek.'' diye konuştular.

Kapaklı'da elektrik enerji hatlarının yer altına alma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren yetkililer bölgedeki çalışmaların yılbaşı itibari ile bitirilmesinin hedeflendiğine vurgu yaparak şunları söylediler: ?Kapaklı'da Cumhuriyet, Atatürk ve İnönü Mahalleri'nde elektrik enerji hatlarının yer altına alınması çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yaşanan elektrik kesintileri de minimum seviyeye inecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber