Amasya Üniversitesi'nin projesine TÜBİTAK'tan destek geldi

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner'in hazırladığı 'Fen ve Teknoloji Öğretmenleri ve Öğretmen Adaylarının Nükleer Konulardaki Bilgi Düzeylerini Geliştirme Çalışması' konulu projeye Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) destek geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projeyle, sağlık alanından enerji üretimine, silahlanmadan bilimsel araştırmalara kadar birçok alanda kullanılan nükleer teknoloji İle ilgili olarak, devlet okullarında görev yapan öğretmenler üzerinden toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner şunları söyledi: ?Bütün canlılar dünyaya geldikleri andan itibaren hem yerkabuğundan hem de uzaydan gelen ışımalara maruz kalırlar. Bu ışımalar doğal yollardan olduğu gibi yapay olarak insan tarafından geliştirilen cihazlardan da gelir. Işımaların şiddetinin belirli bir sınırdan sonrası canlılar üzerinde zararlı etkilere yol açar. Bazen bir markette bir ürünün üzerinde 'ışınlanmış gıda sembolü (Radura)' görürsünüz, bazen de haberlerde 'nükleer başlıklı füze' duyarsınız; bazen hastanede 'nükleer tıp' yazısı görürsünüz, bazen de 'Radon gazı yaraları çabuk iyileştiriyor' haberlerini gazetelerden okursunuz. Geçmişte canlı örneklerini gördüğümüz gibi bir nükleer olayla ilgili toplumunun istisnasız her kesimi nükleer konularda uzman kesiliyor. Yanlış açıklamalar, yorumlar toplumda çok yanlış nükleer tutumlar geliştiriyor ve ülkemizin gelişmesi için elzem olan nükleer teknolojileri geliştirmek isteyen merkezi yönetimleri zorda bırakarak gelişmeleri olumsuz etkiliyor, teknolojiyi geciktiriyor.?

Feda Öner, proje etkinliklerinin 2 -8 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ve projeye, Amasya, Ondokuz Mayıs ve Gaziosmanpaşa üniversitelerinden 17 öğretim üyesinin katılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber