Bursa'dan Siirt'e kardeşlik eli uzandı

Bursa'da aralarında esnaf öğretmenlerin bulunduğu 65 kişilik bir grup, kardeş il projesi kapsamında Siirt'e geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok mu Derneği'nin organizasyonuyla Siirt'te gelen aileler, çocukları okuma salonlarına devam eden ailelere misafir olarak giyim gıda ve kırtasiye yardımında bulundu. Gördükleri misafirperverlikten son derece duygulandıklarını belirten Bursalı Tanju Öztürk, buralarda geçirdikleri günlerin kendilerini benliklerine kavuşturduklarını söyledi.

Batıda insanların büyük çoğunluğunun evlerine misafir gelmemesi için bin bir bahane bulmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, buradaki insanların ise ağızlarındaki lokmayı bile önlerine koymaya çalıştıklarını kaydetti.

Anadolu insanının eskiden de böyle olduğunu söyleyen Öztürk, ?O nedenle eşimle birlikte geldiğimiz zaman biz gerçek benliğimize yaklaşıyoruz. Geçmişte bizde böyleydik. Bu ben nedenle diyorum ki insanlarımız Bodrum'da Datça'da tatil yapacaklarına gelsinler burada tatil yapsınlar, burada daha yozlaşmamış insanlığı görsünler. Bu arada medyanın da bu konuda gerçekleri yazmasını istiyoruz. Buraların güvenlik açısından huzur açısından batı bölgeleri ile çok farklı değil. Ancak her nedense medyamız bunu tam tersi olarak yansıtıyor. Bu tutumdan da vazgeçilmelidir. Bundan sonra her yıl gelmeyi planlıyoruz.Bir çok aile çoluk çocuğuyla gelmişti. Biz de gelecek yıllarda çocuklarız ve torunlarımızla gelmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan Tanju Öztürk ve eşinin gördükleri misafirperverlik ve duygusal manzarada gözyaşlarına hakim olmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber