Ehliyetini kaybetti: Irza geçmek, dolandırıcılık, hırsızlıkla suçlandı

Haber Giriş : 26 Ekim 2005 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ehliyetini kaybetti, ırza geçmek, alıkoymak, dolandırıcılık, hırsızlık suçlarından hakkında dava açıldı. Hiç tanımadığı biri ile evli görünüyor, çeşitli illerden gelen trafik cezaları cabası....

İzmir'de yaşayan Hakan Özkul (28), 2 yıl önce ehliyetini kaybetti. Karakola başvuran ve gazeteye ilan veren Özkul, ehliyetinin hükümsüz sayılması için gereken işlemleri tamamladıktan sonra kendisine yeni ehliyet aldı. Ancak kaybettiği ehliyeti yüzünden başına gelmeyen kalmadı. Olgun Kaya adlı şahıs tarafından kullanılan ehliyetinden dolayı Özkul, nişanlısıyla nikâh masasına oturamadı. Çünkü Özkul, kayıtlara göre hiç gitmediği Ordu'nun Fatsa ilçesinde, hiç tanımadığı bir kişi olan D.K. ile evli gözüküyordu.

'BU ADAM BEN DEĞİLİM'
Nişanlısına durumu açıklamak için D.K.'yi bulup telefonla görüşen Hakan Özkul, evliliğin iptali için Karşıyaka Aile Mahkemesi'nde dava açtı. Bu davayla uğraşırken kiralık olarak aldığı arabayı iade etmediği iddiasıyla, "Hırsızlık ve dolandırıcılık" suçundan savcının karşısına çıktı. Kimliğinin Olgun Kaya ismindeki kişi tarafından kullanıldığını belirten Hakan Özkul yardım istedi ve suçsuz olduğunu söyledi. Ancak hakkında dava açılmasına engel olamadı. Bir aysonra Fatsa Asliye Ceza Mahkemesi'nden de yaşı küçük olan D.K.'yı zorla alıkoymak suçundan dava açıldığı haberi geldi. Bu davayla meşgul olan Özkul yeniden polisler tarafından alındı. Bu kez Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir kadının arabasını başkalarına sattığı iddia edildi. Hakan Özkul, alacaklıların telefonla araması üzerine, kendi kimliğini kullanan kişinin İstanbul'da olduğunu ve adına bir şirket kurduğunu, şirketi için büro malzemeleri aldığını öğrendi. Gerçek Hakan Özkul, kimliğini kullanan şahsın başına bir dert daha açmaması için dua ederken, hakkında bir dava haberi daha geldi. Bu sefer İstanbul'da "kurduğu" şirkette çalışan 17 yaşındaki sekreterine İzmir Çeşme'de tecavüz ettiği iddia edildi. Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi'ne giden Özkul, yaptığı ihbarı göstererek, "Bu adam ben değilim ve yakalanmazsa benim adımı kullanarak yaptığı son iş bu olmayacak" diye isyan etti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber