Bakan Şahin: Sivas'ta çok başarılı bir uluslar arası çalışmayı görüyoruz

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afgan öğrencilerin eğitim gördüğü Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda ortak bir çalışmanın çok başarılı bir uluslar arası örneğini gördüklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Şahin, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile Sivas'a geldi. Şahin, Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen programa katıldı. Konferans salonunda konuşan Bakan Şahin, Sivas için bugünün çok özel olduğunu belirterek, Sivas tarihinde ilk defa Afganistan Cumhurbaşkanı'nın şehre geldiğini söyledi. 2 gün önce başlayan Pakistan, Afganistan, Türkiye üçlü zirvesinde 7. toplantı vesilesiyle Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'nin Ankara'ya teşrif ettiğini ve ziyaretinin 3. gününde programını uzatarak Sivas'ı, burada hiç de yabancısı olmadığı, kendisini çok yakından tanıyan ve çok seven, gençleri, öğrencileri ziyaret etmekte olduğunu hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı olarak bu okulun inşaatını bitirdikten sonra ilk defa Afganlı polis öğrencilerin de eğitimine açtıklarına vurgu yapan Bakan Şahin, ?Tarih 28 Temmuz 2011'di. O dönemde eğitim gören adayların eğitimini tamamladıktan sonra 2. dönem, şu anda devam eden eğitimi, 22 Ağustos 2012 tarihinde başlattık.? dedi. Okulun adının artık Afgan Polis Okulu olarak bilindiğini kaydeden Şahin, ?Sadece Sivas'ta değil, Ankara'da, Türkiye'de de Sivas'taki okul Afgan polis okulu olarak anılıyor. Biz bundan memnunuz, iftihar ediyoruz, öyle inanıyorum ki zatıâliniz ve Afgan yönetimi ve Afgan polis adayları da burada olmaktan memnunsunuzdur.? şeklinde konuştu.

Bu okuldaki eğitim tarihini Türkiye'nin ev sahipliğinde ve katkılarıyla olduğu kadar NATO'nun, Japon ve Afgan hükümetlerinin katkıları ve katılımlarıyla gerçekleştiğine işaret eden İçişleri Bakanı Şahin, "Burada ortak bir çalışmanın çok başarılı bir uluslararası örneğini görmekteyiz. Katkısı olan bütün ülkelere teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber