Şehit annesinin duygulandıran sözleri

Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği öğrencilerinin 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında hazırlamış olduğu ?Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Ailelerinin halkla buluşması" etkinliği Sevgi Barış Dostluk düğün salonunda gerçekleştirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlikte konuşan Şehit Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın'ın "Bir Noyan'ım olsa onu da gönderirim" sözleri salondakileri göz yaşına boğdu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Ereğli Belediyesi'nin katkılarıyla şehit, gazi ve gazi ailelerinin unutulmamak, onların acılarına ortak olunmasını amaçlayan etkinlik düzenledi. Sevgi Barış Dostluk Düğün salonunda gerçekleştirilen etkiliğe ileç protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Gecede Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı slayt gösterisi eşliğinde bugüne kadar ilçeden şehit düşen askerlerin isimleri tek tek okundu. Şiirlerin okunduğu bölümde ise Şehit Ayhan Demirci'nin annesi Makbule Demirci, Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın ve Metin Çevik'in annesi Şehribar Çevik'in gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

VATAN KÜRT-TÜRK AYRIMI OLMADAN ALINDI

Gecede Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın yaptığı konuşmasında katılımcıların göz yaşlarına boğulmasına neden oldu. "Bir Noyan'ım olsa, onu da seve seve gönderirim" diyen gözü yaşlı anne "Ben şuna inanıyorum ki, Kürt Türk ayrımı asla yok. Benim oğlum Diyarbakır Silvan' da şehit oldu. Ama şunu da bilsinler ki bütün Kürt arkadaşları da yanındaydı. Bu toprak, bu Bayrak bu vatan Kürt Türk ayrımı olmadan alındı. Çanakkale savaşı hep birlikte kurtarıldı. Neden bu Nefret? Neden bu kin? Neden gidip dağda teröristi kucaklıyorlar? Kimin oyunuyla oraya geldiler? Bern var olaydı da bir Noyan'ımı daha yollasaydım. Ama yine ben Noyan'ımın yanındayım" dedi.

Ayşe Aydın'ın bu konuşmasının ardından katılımcılar ve öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Düzenlenen etkinlik şehitleri anlatan şiirlerle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber