Vekilin, cep telefonundan uygunsuz görüntüler izlediği iddiası photoshop çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Kurul'da, cep telefonundan uygunsuz görüntüler izlediği iddiası ile AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal'a ait olduğu öne sürülen fotoğrafın, photoshop olduğu anlaşıldı. Milletvekili Ünal, konuyu yargıya taşıdığını belirterek, ?Sadece şahsıma değil, grubumuza ve Meclis'e yapılmış bir hakarettir." dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal'a ait olduğu iddiası ile bazı sosyal medya sitelerinde yer alan fotoğrafın photoshop olduğu anlaşıldı. Fotoğrafın aslının, 2010 yılındaki bütçe görüşmeleri sırasında Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa İstemi tarafından çekildiği ortaya çıktı. O dönemde Milliyet gazetesinde yayınlanan, internet sitelerinde de yer alan orijinal fotoğrafta, bir milletvekili cep telefonuyla Kurtlar Vadisi dizisini izlerken görülüyor. Çektiği fotoğrafın, photoshop yapılarak sosyal medya sitelerinde yayınlanması ile ilgili foto muhabiri İstemi, ?Ben de yeni öğrendim. Şaşırdım.? yorumunu yaptı.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ise söz konusu photoshoplu fotoğrafın ilk kez 3 Aralık'ta facebook'ta yayınlandığını belirterek, ?Fotoğrafta cep telefonunda uygunsuz bir siteye girilmiş görülüyor. İsmim, fotoğrafın üstüne monte edilmiş. AKP milletvekillerine hitaben de suçlama yapılmış. Bu bizi oldukça rahatsız etti.? dedi. Söz konusu fotoğrafı paylaşanlarla ilgili adli sürecin başlatıldığını belirten Ünal, ?Çok geçmeden, 2010 yılına ait gazete arşivine ulaştık. Aynı fotoğraf 2010 yılında Meclis'te çekilmiş bir fotoğraf ve bu fotoğraftaki şahıs her kim ise seyrettiği Kurtlar Vadisi. Aynı gazetenin iç sayfalarında da detaylandırılmış.? diye konuştu.

Kendisinin, 2010 yılında milletvekili olmadığını söyleyen Ünal, ?Katmerli iftira var. Sadece şahsıma değil, grubumuza ve Meclis'e yapılmış bir hakarettir. Bundan sonraki süreçte de bu sahtekarlığı ortaya koyanlara davayı sonuna kadar götüreceğim.? dedi. Ünal, davadan kazanacağı tazminat ile Kayseri'de ikinci sucuk partisi yapacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber