Kılıçaslan Eğitim Kurumları'ndan İngilizce öğretmenlerine seminer

İngilizce öğretmenleri dil eğitimindeki yenilikleri öğrenmek için Kayseri'de buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kayseri ve çevre illerden gelen İngilizce öğretmenlerine yönelik ELT semineri düzenledi. Ünlü dil uzmanlarının verdiği seminerde, öğretmenler dil eğitimindeki yenilikleri öğrenme imkanı buldu.

Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe TRT Okul Yabancı dil eğitim sorumlusu Ally Kensington, Melikşah Üniversitesi Öğretim Üyesi Kevin Cancellaro ve Express Publishing yetkilisi John Barth konuşmacı olarak katıldı. Seminere, Kayseri'nin yanı sıra Sivas, Nevşehir ve Niğde'den de 200'ün üzerinde İngilizce öğretmeni katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal kurumlarına bağlı 7 okulda dil eğitimi ile ilgili yenilikleri yakından takip ettiklerini söyledi. Okulların IGCSE belgesi alarak Cambridge Üniversitesi eğitim halkasına dahil olduğunu anımsatan Köksal, "IB Uluslararası Bakalorya Diploma Programına başlamış olmamızla birlikte yabancı dil eğitimine daha fazla önem gösteriyoruz. Bu çalışmaları ve aldığımız eğitimleri bütün İngilizce öğretmenleriyle paylaşabilmek için alanında uzman dil eğitimcilerini Kayseri'ye getirdik. Bugün iki yüzden fazla İngilizce öğretmeninin hafta sonu tatilini yabancı dil eğitimindeki yeniliklere ayırarak bu salonda olması, Kayseri ve ülke eğitimimiz adına çok önemli. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış konuşmasının ardından sırasıyla John Barth, Kevin Cancellaro ve Ally Kensington özellikle bu yıl uygulamaya geçilen eğitimde 4+4+4 sisteminde yabancı dil öğretimi, global İngilizce ve ders kitaplarının etkin kullanılmasıyla ilgili sunumlar ve aktiviteler gerçekleştir.

Yaklaşık 7 saat süren seminer sonunda katılımcı öğretmenlerden Mehmet Emin Erdemir, dil konusunda bugün daha çok fazla öğreneceklerinin olduğunu gördüğünü anlattı. 28 yıldır öğretmenlik yaptığını belirten Erdemir, ?Özellikle teknolojinin gelişmesiyle eğitim metotlarında yeniliklere duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Ben çok istifade ettim. Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na gerçekleştirdikleri bu etkinlikten ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kılıçaslan Liseleri KAMUN topluluğunun da dünya sorunlarıyla ilgili bir sunum yaptığı seminerde katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Yapılan dijital çekilişle 2 öğretmene yayınevi tatil hediyesi 5 öğretmene tablet bilgisayar, 5 okula da projeksiyon cihazı, Yılmaz Akansu Koleji Müdürü Hüsamettin Demirel ve diğer onur konukları tarafından takdim edildi.

Çıkışta, seminer konuşmacıları ve katılımcı öğretmenler, İngilizce yayın yapan Todays Zaman Gazetesi standını gezerek görevliden bilgi aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber