Yaşlı vatandaşın emekli maaşının iptal edilmesi

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, yaşlı bir vatandaşın emekli maaşının prim ödemelerinde usulsüzlük tespit edilmesi dolayısıyla kesilmesine ilişkin, "Burhan amcamızın bu mağduriyetini bir dava açarak" gidermeye çalışacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunç, düzenlediği basın toplantısında, 85 yaşındaki emekli Burhan Yiğit'in dosyasının SGK müfettişleri tarafından incelendiğini ve emekli maaşının kesildiğini anımsattı.

Burhan Yiğit'in, geri ödemesi gereken rakamın yaklaşık 80-90 bin lira civarında olduğunu belirten Tunç, "Burhan amcamızın, 14 yıldır aldığı maaşlar ve sağlıktan giderlerini geri ödemesi isteniyor. Bu acı bir durum. Kendisinden alacağımız evraklarla ödemesi gereken rakam hakkında bilgi sahibi olacağız. Odamızın avukatları ile bu olaya müdahil olacağız. Burhan amcamızın haklı davasında haksız duruma düşüşünü ortadan kaldırmak için çaba sergileyeceğiz. Oda avukatımız ile görüştük. O da hizmete hazır. SGK ile görüşmelerimiz oldu. SGK müfettişleri tekrar dosyalarını inceleyecekler. Burhan amcamızın bu mağduriyetini bir dava açarak gidermeye çalışacağız" diye konuştu.

Burhan Yiğit de, "85 yaşına girdim, nereye gideyim- İlaçlarımı komşularım aldı. Aşevinden yemeğimizi alıyoruz. Devletimizden yardım istiyorum. Maaşımı tekrar bağlasınlar" dedi.

Tokat'ta yaşayan ve 1998 yılında emekli olan 85 yaşındaki Burhan Yiğit'in prim ödemelerinde usulsüzlük tespit edilmesi dolayısıyla emekli maaşı kesilmiş ve 14 yıllık sürede kendisine ödenen aylığın geriye dönük tahsil edilmesiyle ilgili İş Mahkemesi'ne dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber