Aile Bakanlığı, kahvehanelerde kadına şiddetin önlenmesi eğitimleri verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına şiddetin önlenmesi kapsamında önemli bir projeyi hayata geçirecek. Bakanlık, 81 ildeki kahvehanelerde erkeklere kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verecek.


*Kadına şiddet konusunda 40 bin polise eğitim verildi


Projenin ilk etapta aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu Şiddet Önleme Merkezleri'nin (KOZA) kurulduğu 14 ilde başlayacağını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç Dr. Aşkın Asan, "Bu çalışma ile erkeklere yönelik olarak da şiddetle ilgili eğitim çalışmasını planlıyoruz. 45'er dakikalık bir eğitim olacak. Aile danışmanlarımız resimler, videolar ve afişlerini bulunacağı sunumlar yapacak." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı'nın 6'ncısı Dedeman Otel'de yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 6. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç Dr. Aşkın Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Kadın Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan, kadına yönelik şiddetle mücadelede 2012 kurumsal olarak önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Artık şiddetin toplum tarafından konuşulduğunu kaydeden Asan, "Zaten Türk toplumunun yapısı insana karşı şiddeti reddetmekte. Kadına karşı şiddetle mücadelenin üç sebebi var: Sosyolojik ve kültürel, ekonomik ve toplumun kadına biçtiği rol. Kadınların çalışmalarının öne çıkarılması gerekmektedir. Kadınlar mağduriyetleriyle değil, başarılı çalışmaları yapan ve mucidi olarak gündeme gelmelidir." dedi.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KOZA'LARA ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ GÖNDERDİ

Bakanlık olarak kadına şiddetin önlenmesi konusunda yaptıkları çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarından büyük destek aldıklarını hatırlatan Asan, "Son olarak KOZA adını verdiğimiz şiddet önleme ve izleme merkezlerimizi yapılandırdık. Bu yapının sadece şiddetten sonra değil, önleme kısmında da etkili olmasını istiyoruz. Hacettepe Üniversitesi şiddetle ilgili araştırmalarda KOZA'larda araştırma görevlilerini görevlendirerek yardımcı oluyor." şeklinde anlattı.

Şiddeti önlemek için büyük bir çalışma içerisinde olduklarını, erkekleri de mücadelenin dışında bırakmadıklarını vurgulayan Asan, çalışma hakkında şunları söyledi: "Zihinsel dönüşüm hem erkeğin hem de kadının kafasında aynı anda oluşmalı ki başarışa daha kolay ulaşalım. Erkeklere yönelik kahvehanelerde eğitime başlayacağız. Aile danışmanlarımız eliyle yürütülecek eğitimler 45'er dakikalık olacak. Proje aile danışmanlarımıza bu kapsamda verilecek eğitimler verilecek. Bu eğitimlerini tamamlanması kahvehanelerde eğitimleri ilk etapta Şiddet Önleme Merkezleri KOZA'ların açıldığı 14 ilde Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon'da başlayacak. Ardından diğer illere belirli periyotlarla çalışmalara başlayacağız. 2011 yılında 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle hazırlanan 'Biz De Varız' bildirisine ilk imzayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan atmıştı. Bu projemiz 'Biz de varız' kampanyası kapsamında yapılan bir çalışma."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber