Başkan Tekin: Viyadük davasına müdahil olabiliriz

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, çevre yolu ile Samsun-Ordu kara yolu üzerine yapımına başlanan viyadüğün israf projesi olduğunu öne sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekin, Mimarlar Odası'nın projenin yürütmesinin durdurulması konusunda açtığı davada teklif gelirse müdahil olabileceklerini açıkladı.

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, konuyla ilgili değerlendirmesinde, çevre yolu ve Samsun-Ordu kara yolu üzerine yapımına başlanan viyadük projesini eleştirdi. Viyadük projesi yerine doğu çevre yolunun hayata geçirilmesi gerektiğini, geçmişte olduğu gibi bugün de dile getirdiğini söyleyen Başkan Tekin, ?Viyadüğün ayaklarının inşasına başlandı. Viyadük projesi trafik sorununu bir iki yıl sürecinde giderecek, ancak var olan sorunu çözmeyecek. Doğu çevre yoluna her zaman ihtiyaç olacaktır. Viyadüğün yapılmasına hiçbir anlam veremiyorum. Oraya harcanan paraya yazık. Viyadüğe harcanan para doğu çevre yoluna harcansa ülkemiz ve geleceği için daha rantabıl olurdu. Bizim itirazımız da tam bu noktada başlıyor." dedi.

"PROJE İSRAF PROJESİDİR"

Viyadük projesinin durdurulması için Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin bir dava açtığını hatırlatan Başkan Tekin, teklif olması durumunda söz konusu davaya müdahil olabileceklerini açıkladı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı bile verse bir anlam ifade etmediğini söyleyen Başkan Tekin, ?Viyadük projesine o kadar masraf yapılmış durumda. Mahkeme Mimarlar Odası'nın açtığı davada ret kararı verse bile bu projenin doğruluğunu ortaya koymuyor. Bu proje israf projesidir." şeklinde konuştu.

"PROJE SEÇİM YATIRIMI"

Viyadük projesinin iptali ile ilgili bazı girişimleri bulunduğunu anlatan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, sürdürdüğü mücadeleden karşılık alamayışını 'bıktık bunaldık' sözleri ile değerlendirdi. Başkan Tekin, "İtirazlar dinlenmiyor. Viyadük projesi biraz seçim zamanına, biraz da şova dönük bir yatırım. Ülke ekonomisi açısından bu projeyi yanlış buluyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber