Denizli ve Uşaklı dağcılar tarihî Kral Yolu'nda yürüdü

Zirve Dağcılık Uşak ve Denizli i temsilcilikleri üyesi dağcılar, Uşak'ta biraraya gelerek tarihî Kral Yolu'nda 14 kilometre yürüdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirve Dağcılık Uşak İl Temsilcisi Rafet Gezer, doğayla iç içe olmak isteyenleri etkinliklerine katılmaya davet ederek, dağcılığın kişisel gelişime büyük katkı sağladığını ve dostlukları pekiştirdiğini söyledi.

Yaklaşık 100 dağcı, Kral Yolu üzerinde bulunan Ulubey Hasköy beldesindeki, Lidyalılardan kalma kayalardan oyulmuş bir şehir ve Hristiyanlık'ın kayıp mezhebi Montanizm'in başşehri kabul edilen Pepuza'da incelemelerde bulundu. Yürüyüş, 2 bin 400 yıllık Clandras Köprüsü'nde sona erdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Temsilcisi Gezer, ?Doğa sporunu seven arkadaşlarımızla kurulan kulübümüz, periyodik bir şekilde Uşak ve çevresindeki dağlara yürüyüşler düzenlemekte, komşu kentlerdeki dağcılık kulübü üyeleriyle biraraya gelerek dostluk ve arkadaşlık bağları kurmaktadır. Bu faaliyetlerden amacımız sadece spor yapmak değil, Uşak'ın tarihî ve doğal güzelliklerini hem bilmeyen hemşehrilerimize hem de komşu illerdeki doğa sporcularına tanıtmaktır. Dağcılık sporu sayesinde İzmir, Afyonkarahisar, Denizli gibi komşu illerimizden gelenlerle sıcak dostluklar kurma fırsatımız doğuyor. Ayrıca insanın doğayla bütünleşmesi ve uyumu sağlanıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber