Şifa arayan vatandaşlar aktarların kapısını çalıyor

Bitlis ve ilçelerinde son birkaç haftadır etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk havalar hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğuk kış günlerinde soğuk havaların olumsuz etkilerinden korunmak isteyen ve şifa arayan vatandaşlar ise aktarların kapısını çalıyor.

Tatvan ilçesinde Nurs Lokman Hekim'in bölge bayiliğini yapan ve ilçede Aktar Rahmi Amca olarak nam salan emekli 6 yıllık Aktarcı Rahmi Aygül, hazırladıkları özel karışımlarla vatandaşların Bitlis'in uzun ve soğuk kış aylarında gribal enfeksiyonlardan korunmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Günde yaklaşık 20 kişinin soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için hazırladıkları özel karışımları almak için kapılarını çaldığını aktaran Aygül, ?Bitlis'te geçen kış son yılların en uzun, en soğuk ve en karlı kışı yaşanmıştı. Malum havalar gittikçe soğumaya başlıyor. Biz aktarlarda her yıl olduğu gibi bu yılda gribal enfeksiyonlara karşı özel karışımlarımızı hazırladık. Bu karışımları her gün yaklaşık 20 kişi almaya geliyor.? dedi.

Yaptıkları özel karışımlarla soğuklardan etkilenerek üşüten vatandaşların daha çabuk toparlanıp iyileştiğini dile getiren Aktar Aygül, ?Karışımlarımız arasında karışık ıhlamur bitki çayları, 6 karışımdan oluşan çay aletleri, sade ıhlamur, kuşburnu, ada çayı, keçiboynuzu, ekinazya, nar ekşisinden oluşan birçok özel karışımlarımız mevcut. Bu karışımlar sayesinde vatandaşlar nezle ve benzeri hastalıklardan daha kısa sürede kurtulabiliyorlar. Karışımları alan vatandaşlar gayet memnun kalıyorlar.? diye konuştu.

Vatandaşlardan Mihriban Sancak ise aktarların kış aylarının vazgeçilmezi olduğunu ve her kış hastaneye gitmek yerine aktarların özel karışımlarını almayı tercih ettiğini belirtti. Batı illerine göre Bitlis kışının daha soğuk ve daha çetin geçtiğini anlatan Sancak, ?Ailece kış aylarında soğuk algınlıkları ve gribal enfeksiyonlar için hastaneye gitmek yerine aktarlara başvurmayı tercih ediyoruz. Aktarların kış ayları için özel karışımları oluyor. Bu karışımları alıp içiyoruz.? diye konuştu.

Vatandaşlardan Musa Ilgaz da hastalıklardan korunmak veya hastalığı daha çabuk atlatmak için aktarlardaki şifalı bitkileri tercih ettiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber