Zehir saçtığı öne sürülen fabrika

AK Parti İzmir milletvekilleri, Gaziemir'deki döküm fabrikasında radyoaktif madde bulunması konusunda ortak bir açıklama yaparak ?İzmirliler merak etmesin, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde bu konuyu çözüme kavuşturacağız? dediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar konuyla ilgili açıklamada bulunmamalarının nedenini söz konusu olayı algılamak, anlamak, irdelemek ve halka gereken sağlıklı bilgiyi bu sürecin ardından vermek olarak ifade eden vekiller, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve komisyon üyelerinin olaya büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.

Vekiller, yaptıkları ortak açıklamada şöyle dedi: ?Olayın geçmişini incelediğimiz zaman her şey yasal gözüküyor. 1940'da ruhsat almış, 2007 yılında yasal zorunluluklara göre ruhsatı yenilenmiş. Fakat kanunlarda ve yasalarda boşluklar oluşmuş, kamu kurumları da topu hep birbirine atmışlar. Olaya kimse gerektiği şekilde sahip çıkmamış. Şehrin merkezindeki böyle bir tesisin kontrolü işletme sahibine bırakılmayacak kadar önemlidir. Bu yasal boşlukların önüne geçmek lazım. Bu konuda çevre komisyonu gerekli çalışmaları yapıyor.?

ACİL ÖNLEMLER ALINDI

İzmirlilerin rahat olmasını isteyen milletvekilleri, acil önlem olarak İzmir Valiliği bünyesinde oluşturulan komisyonun hızla çalıştığını, ilk olarak fabrikanın tellerle çevrilip üzerinin örtüldüğü ve her gün ölçümlerin alındığını kaydetti. AK Parti İzmir Milletvekilleri, uzun vadede buradaki atığın Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun kontrolünde taşınması ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldığını kaydederek, olayı sonuna kadar takip edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber