Sahte askeri kimlik kartıyla bankadan kredi çekerken yakalandılar

Balıkesir'de sahte subay ve astsubay kimlik kartları ile maaş bordrosu düzenleyerek bankalardan kredi çektikleri iddia edilen üç kişi tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin sahte askeri personel kimlik kartları ve maaş bordrosu düzenleyerek, banka şubelerinden yüklü miktarda kredi çektiklerini belirledi. Polisin yaptığı incelemeler sonucunda N.E. ve S.K. isimli şahısların, benzer şekilde bir banka şubesinden 50 bin lira kredi çektiği tespit edildi. Takibe alınan şüphelilerden N.E., aynı yöntemle kredi çekmek için L.T. ile gittiği banka şubesinde yakalanarak gözaltına alındı. Ardından iki şüphelinin birlikte hareket ettiği belirlenen O.E. de yakalandı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet sahte subay kimliği, değişik şahıslar adına düzenlenmiş 7 adet nüfus cüzdan sureti, 15 adet sahte maaş bordrosu, sahte belgeyle çekilen kredilere ait belgeler, çok sayıda banka ve işyerine ait ödeme bilgileri, A4 kağıdına basılmış 3 adet sahte astsubay kimlik kartı ve kırmızı renkli mühür ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen üç şüpheli tutuklandı. S.K.'nin yakalanması içinse çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber