Samsunlu itfaiyeciler, kimyasal yangın söndürücü ürünü denedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda düzenlenen yangın söndürme tatbikatında, Japonların yangın söndürücü ve soğutma özellikli kimyasal ürünü denendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ürünü başarılı bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yangın vakalarında kullanacaklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce ile itfaiye erlerinin katıldığı gösteri tatbikatında yakılan odunların üzerine atılan plastik tüpe benzer ürün, ateşi hemen söndürüp, odunları soğuttu. Ürün ile ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ?Bu bir Japon ürünü. Kimyasal, küçük plastik bir tüp içerisinde. Tüpü yangının içerisine atıyorsunuz, klasik yangın söndürme tüplerinin yaptığı işin çok daha etkileyicisini yapıyor. Bir anda yangını hem söndürüyor hem de soğutuyor. Maliyet olarak da 2 yıl içinde yangın söndürme tüpleri maliyetinin yarısı kadar maliyet çıkarıyor. Belediye olarak kullanacağız." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce ise ?Başlangıç yangınlarında çok önemli bir ürün. Yangın büyüdüğü zaman söndürmek çok zor, ama başlangıç yangınlarında bunu kullandığımız zaman kolaylıkla söndürebileceğiz.? ifadelerini kullandı.

Ürün hakkında bilgi veren DENSED Yönetim Kurulu Başkanı Tengiz Taşar, içerisinde basınç olmadığı için çocukların, yaşlıların ve engelli vatandaşların kullanması açısından çok uygun bir ürün olduğunu söyledi. Hiçbir eğitim gerektirmeden yangının içerisine direkt atılabileceğini kaydeden Taşar, 2009 yılında Japonya'da ödül almış bir ürün olduğunu, cilde temas halinde hiçbir zararı bulunmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber