İzmir Valisi Kıraç: Kıyamete karşı alınacak tedbirin hiçbir anlamı yoktur

21 Aralık 2012'de kopacağı öne sürülen kıyametle ilgili konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ?Bizim inancımıza göre 21 Aralık'ta kıyamet kopmayacak. Kimse endişe etmesin.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kopan kıyamete karşı alınacak tedbirin de hiçbir anlamı yoktur. Dolayısıyla biz ilçemizi, beldemizi, köyümüzü daha iyi nasıl tanıtırız, insanlara daha iyi nasıl anlatırız, 21 Aralık'tan sonra Şirince'ye daha çok insanı nasıl getiririz, Selçuk'a daha çok insan nasıl getiririz, İzmir'e daha çok insan nasıl getiririz, bunun hesabını yapıyoruz.? dedi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği İzmir ve Çevresi Bölge Toplantısı'nda konuşan Vali Kıraç, ?Şu an Şirince köyünün de içinde bulunduğu bir beldedeyiz, Selçuk'tayız. Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kıyametin kopacağı, değişik yerlerde dile getiriliyor. Bugünkü toplantının da ana mahiyeti budur. Hem dünya hem ülke kamuoyunda çok gündeme geldiği için gözümüz sürekli orada. Selçuk Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve oraya hizmet götürmekle mükellef kuruluşların ilgilileriyle son günlerde sürekli durum değerlendirmesi yapıyorum. Şu an aldığım bilgilere göre doluluk oranı yüzde 100'lere geldi. Günübirlik ziyaretçilerin sayısının özellikle ayın 21'inde biraz fazla olacağını düşünüyoruz. Selçuk ilçemiz ve mahiyeti itibariyle Şirince köyümüz, bu tür operasyonları zaten yapıyor; 18, 20 ve 30 bin kişiyi ağırlıyorlar ama buna rağmen günübirlik araç trafiğini kontrol etmek bakımından Şirince'nin iki yolundan birini giriş, diğerini çıkış yaptık. Şirince'deki konaklama tesisleriyle mukim insanların kendilerine ait araçlarıyla, rezervasyonuyla münferit araç trafiğini de aşağıdan kontrol edeceğiz. Selçuk Belediyemiz'in sağladığı halk otobüsleriyle çok sayıda ziyaretçi gelirse aşağıda oluşturduğumuz araç parklarına küçük otolarını park ettirmek suretiyle oradaki sirkülasyonu sağlayacağız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber