Devlet teşvikte nokta atışı yapmalı

Samsun Sanayici İşadamları Derneği (SAMSİAD) Başkanı Emin Bahri Uğurlu, devletin yaptığı bölgesel teşvikin yanı sıra yerel ve noktasal atış ile teşvikin de sağlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSİAD Başkanı Emin Bahri Uğurlu yaptığı açıklamada, 2012 yılının iş dünyası açısından nasıl geçtiğini anlattı. 2010 ve 2011 yılında ülke ekonomisinde meydana gelen büyümenin 2012 yılında duraklamaya gireceğinin iş dünyası tarafından bilindiğini söyleyen Uğurlu, büyüme rakamların yüzde 3'ün altına inmesi durumunda bunun bir ekonomik felaket olacağını söyledi. Uğurlu, ?Global ekonomik krizin etkileri Amerika ve Avrupa'dan sonra Türkiye'de ancak hissediliyor. Ekonomik kriz, inşallah Türkiye'yi yıpratmaz. Büyüme rakamları yüzde 3'ün altına düşerse, 2013'te yatırımlar gecikebilir. Hükümet önümüzdeki yıl teşvik kontrolüne devam etmeli, istihdam olan yerlere destek yapmalı, sadece bölgesel teşviklerle ilgili değil, nokta atışı ve yerel teşvikler de sağlamalıdır." dedi.

EKONOMİ HATA KABUL ETMİYOR

10 bin dolar olan milli gelirin son yıllarda sabit kaldığını belirten Uğurlu, ?Orta gelir tuzağı olarak tanımlanan bu durumdan hükümetin kurtulması lazım. Uzakdoğu ülkeleri Kore, Japonya ortalama 15 senede orta gelirden çıkmış ülkelerdir. Bizde bu durum 50 yıldır devam ediyor. Biraz daha gayret edip kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolardan 17 binlere yükseltilmesi gerekiyor. Samsun'da orta gelir tuzağına yakalanabilecek iller arasındadır. Ticaret Sanayi Odası'nın, valiliğin ve belediyenin el birliği ile organize şekilde çalışması ve bu konuda duyarlı olması lazım. Artık ekonomi hata kabul etmiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber