2 kişinin ölümüne 31 kişinin yaralanmasına neden olan sürücüye 22 yıl 6 ay hapis istemi

Adana'da 2 kişinin ölümüne, 31 kişinin yaralanmasına neden olan sürücü hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, 1 Kasım 2012 tarihinde 05.30'da meydana geldi. Tarım işçilerini taşıyan 42 yaşındaki Salih Demir yönetimindeki 01 NB 226 plakalı midibüs kırmızı ışıkta geçerek D-400 Karayolu, Egebagatur Kavşağı'nda Güldane A.'nın kullandığı 01 B 0834 plakalı belediye otobüsüne yandan çarptı. Kontrolden çıkan işçileri taşıyan midibüs, Levent Köprüsü üzerinde bulunan orta bariyerlere çarptı. Kazada çok sayıda tarım işçisi yaralanırken, 13 yaşındaki Müjde Koyuncu ile 3 aylık evli Elmas Eman DSİ sulama kanılana düşerek kayboldu. Çocuk 6 saat sonra bulunurken, genç gelinin cesedine 1 gün sonra ulaşıldı. Müjde'nin annesi kızının cesedi başında fenalık geçirdi. Kazada yaralanan Sabahattin Eman, çalışmaları endişeli gözlerle izlemiş, 3 ay önce evlendiği eşinin bulunması için dua etmişti.

Kırmızı ışıkta geçerek kazaya neden olduğu iddia edilen midibüsün şoförü Salih Demir, olaydan sonra tutuklanırken soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, şoför hakkında "Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Demir'in kırmızı ışıkta geçerek, bilinçli taksir ile birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı iddianamede yer aldı. Salih Demir hakkında "Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber