Sağlık Bakanlığı: Şizofren hasta bilgilerinin emniyete verileceği iddiası yalan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Bakanlık arasında şizofren hastaların bilgilerinin paylaşılması yolunda bir temas ya da faaliyetin gerçekleştirilmediğini bildirdi.


*Şizofreni hastaları polisin yakın takibinde


Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, son günlerde medyada ''Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Sağlık Bakanlığı'ndan şizofren hastalarının bilgilerini alıp, karakola bildireceği'' yönünde iddiaların yer aldığı haberlerin yayımlandığı belirtildi.

Söz konusu haberlerle ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şizofreni hastalarının şiddet davranışı göstermeye daha yatkın olduğu yolunda araştırmalar bulunmakla beraber her şizofrenin suç davranışı ile ilişkilendirilmesi mümkün değildir.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Bakanlığımız arasında şizofren hastaların bilgilerinin paylaşılması yolunda bir temas ya da faaliyet gerçekleştirilmemiştir. Emniyet güçlerimizin suçu önleme yolunda gösterecekleri gayreti toplum emniyeti açısından takdirle karşılamakla beraber, böyle bir amaç için bile olsa hasta ve insan hakları çerçevesinde herhangi bir vatandaşımızın sağlık kayıtlarının paylaşılması mümkün değildir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber