Unutulmaya yüz tutmuş kilim ve halıları kadınlar dokuyacak

"Kırşehir'de Kadınlar Halı ve Kilim Dokuyor Projesi" kapsamında düzenlenen kursu başarıyla bitiren 140 kadına sertifikaları törenle verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Kırşehir'de Kadınlar Halı ve Kilim Dokuyor Projesi" kapsamında düzenlenen kursu başarıyla bitiren 140 kadına sertifikaları törenle verildi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Göçen, oda binasında düzenlenen törende, kursu Kırşehir'in unutulmaya yüz tutmuş halı ve kilim dokumacılığını yaşatmak için açtıklarını söyledi.

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın de destek verdiği kursa kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirten Göçen, 140 kadına sertifika vermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Göçen, şunları kaydetti:

"Kursa katılan tüm hanımefendiler, Kırşehir'de toplu bir hareketin öncülüğünü yapan ve örnek olan insanlar olarak her zaman güzel anılacak. Sizlerle başarıya ulaşacağımızdan, bu işi daha da ileriye götüreceğimizden eminim. Bu projemiz bir düşünce ile başladı. Ahiler Kalkınma Ajansı'nın kilim projesini en başarılı proje seçmesi ve 123 bin lira hibe vermesi ile meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında 4 eğitim grubu oluşturarak 100 kadına kilim dokuma eğitimi vermeyi planlamıştık. Ama, bu projeye 140 hanım katılarak projemizin amacında doruğa çıkmasını sağladı."

Kırşehir'de halı ve kilim sanatının yok olma aşamasına geldiğini dile getiren Göçen, "İnşallah, bu işi hep beraber canlandıracağız. Eğitim bitti, sertifikalar alındı diye bu işi bırakacak değiliz. Siz ne kadar üretirseniz, biz de sizlere o kadar yardımcı oluruz. Sizin dokuduğunuz kilimleri pazarlamanıza, dilerseniz kendi ekibinizi oluşturmanıza yardımcı oluruz. Bu, herkesin evine gelir demek, Kırşehir'e gelir demek, istihdam demektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, 140 kadın kursiyere sertifikaları Göçen tarafından verildi. Usta öğretici Zeynep Kaplan da teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Orhan Canbulatel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber