Engellilere toprak terapisi

Bursa'da, Baha Cemal Zagra Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Merkezi'nde öğrenim gören engelli öğrenciler, çamurdan hediyelik eşya yaparak tedavi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da BTSO Eğitim Vadisi bünyesindeki Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Merkezi, engelli çocukları 3 yaşından itibaren eğitime tabi tutarak hayata hazırlıyor. Sabah 09.30'da ders başı yapan öğrenciler, gün boyu öğretmenlerinin kontrolünde çamurdan hediyelik eşya yapıyor. Eğitimler sayesinde kendine saygı ve güven duymayı öğrenen öğrencileri öğretmenleri büyük bir sabırla eğitiyor.

213 öğrencinin eğitim gördüğü merkezin müdürü Erkal Çınar, engelli öğrencilerin gerçek yerinin okullar olduğunu belirterek, ?Onları evlerde yalnız bırakmamalıyız. Biz bu konuda onlara gereken her türlü desteği veriyoruz. Öğretmen kadromuz genç ve dinamik bir yapıya sahip. Okulumuz öğretmenleri arasında mesleki ve kişisel dayanışma hemen göze çarpar. Türkiye nüfusunun yüzde 10'unun engelli olduğunu unutmamalıyız. Herkes engelli olabilir. Onları yalnız bırakmak yerine topluma kazandırmayı tercih etmeliyiz. Onları sosyalleştirmeye çalışıyoruz. Bu bizim görevimiz? dedi.

Çınar, öğrencilerin ürettikleri çamurdan hediyelik eşyaların ise bazı kamu kurumlarına ve STK'lara satıldığını söyledi.

ENGELLERİNİ ÇAMURLA AŞIYORLAR

Zihinsel engelliler Öğretmeni Ali Geçkin ise, otistik çocukların en büyük probleminin sosyalleşememe olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

?Öğrencilerin toplum içindeki iletişim becerilerinin gelişmesi için terapi yapıyoruz. Derslerimiz gayet eğlenceli geçiyor. Tabii bazen zor anlarımız da oluyor ama bu her öğretmen için geçerli. Biz bunları daha güzel hale dönüştürüyoruz. Çocukların evde olması hem ailelerinin durumunu zorlaştırıyor hem de çocuğun sosyalleşmesini engelliyor. Burada çocuklarımız kendi arkadaşları ve öğretmenleri ile iletişim içinde oluyorlar? şeklinde konuştu.

Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte çömlek, yağdanlık, vazo, saksı gibi evde kullanılan günlük eşyaları üretiyor. Okuldaki eğitimlerden memnun olan öğrencilere yönelik sürpriz partiler de düzenleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber