Anestezistler intihara eğilimli

Haber Giriş : 20 Aralık 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜ Öğretim Üyesi Prof. Abay, ''Kimyevi maddeye kolay ulaşabilen anestezi hekimlerinin intihar oranı, tıp uzmanlık dallarındaki meslektaşlarına göre daha fazla'' dedi.

EDİRNE - Gökhan Balcı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Abay, ''Kimyevi maddeye kolay ulaşabilen anestezi hekimlerinin intihar oranı, tıp uzmanlık dallarındaki meslektaşlarına göre daha fazla'' dedi.

Abay, AA muhabirine iş ortamında oluşan yoğun stresin zaman içinde hassas eğilimli depresyon ve akabinde intiharla, yaşama son vermeyle sonuçlanabildiğini söyledi.

Son yıllarda artan çalışma saatlerine rağmen hekimlerin mesleklerini icra etmek için yoğun çalıştıklarını ifade eden Abay, doktorlarla ilgili gerçeğe dayanmayan şikayetlerin hekimler için kırıcı olabildiğine dikkati çekti.

''Çalışma saatleri artan, maddi durumları kötüye giden, hastaların psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kalan'' hekimlerin depresyona girip intihar girişiminde bulunabildiğini belirten Abay, ''Çaresiz kaldığını düşünen hekimler, böyle bir yola başvurabiliyor. Kimyevi maddeye kolay ulaşabilen anestezi hekimlerinin intihar oranı, tıp uzmanlık dallarındaki meslektaşlarına göre daha fazla. Geçmişte iki yıllık sürede 10 anestezi hekiminin hayatına son verdiği bilinmektedir'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber