Toroslar Belediyesi'nin personeline ilk yardım eğitimi verildi

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler ile Teknik Hizmetler müdürlüklerinde çalışan personele 'acil ve ilk yardım' semineri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen seminerde, Toroslar Belediyesi Kurum Hekimi Dr.Uğurcan Üstandağ, sinevizyon eşliğinde kazalarda hayati önem taşıyan temel ilk yardım uygulamalarını anlattı.

Özellikle iş ve trafik kazalarında ilk yardım uygulamasından önce olay yerinin güvenliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Dr. Uğurcan Üstandağ, katılımcılara, nefes kontrolü, kalp atışı, kanamalar, kırık, çıkık, burkmalar, zehirlenmeler, hasta ve yaralı taşıma konusunda bilgiler aktardı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için kurum içi eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizerek, personele yönelik eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

Zamanında basit ve etkili bir ilk yardımla hastanın ya da yaralının hayatının kurtarılabileceğine dikkat çeken Başkan Tuna, ?Belediye olarak, işçi personelimize ilk yardım eğitimi veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımız gerek işyerinde gerek evde olası bir yaralanma durumunda hemen ilk müdahalede bulunup, yaralı ya da zor durumdaki bir insanın hayatını kurtarabilir. Bu çalışma arkadaşı olabileceği gibi ailesinden bir kişi ya da hiç tanımadığı bir insan da olabilir. Personelimizin böyle hassas bir konuda eğitim almasını önemsiyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber