'Mavera Başakşehir' projesi basına tanıtıldı

Başakşehir Belediyesi ve Makro İnşaat'ın hayata geçirdiği Mavera Başakşehir projesi, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımı ile basına tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir'in bulunan belediyeye ait arsa üzerinde yükselecek projenin detaylarının anlatıldığı toplantıda konuşan Mevlüt Uysal çalışmalar hakkında bilgi verdi. 'Living Lab' projesi ile yeni projeyi birleştirdiklerini aktaran Uysal, ?Living-Lab ICT sistemi sayesinde daire sakinleri, kendilerine verilecek tabletler sayesinde evlerinden aile hekimi ile görüşebilecek, marketten sipariş verebilecek, çocuklarının hasta olması ve okula gidememesi durumunda derslerini evden takip edebilecek. Mavera'da fiber optik altyapı bulunacak, her eve internet bağlantısı sağlanacak. Bu teknolojik alt yapıda hedefimiz 100 bin konuttur.? ifadelerini kullandı. Projede yer alan 274 dairenin 242'sinin satıldığı ifade eden Uysal, ?Bu gösteriyor ki doğru yoldayız. Diğer belediyeler bizimle bağlantıya geçerek projenin ayrıntılarını öğrenip kendi ilçelerinde bu çalışmayı başlatmak istiyorlar. Bu gurur verici.? dedi.

Toplantıda konuşan Makro İnşaat yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan da başarılarının sebebinin bölgeyi ve ihtiyaçları iyi analiz etmelerini olduğunu aktardı. Uyan, ?Ortada bir başarı varsa bunun diğer bir sebebi farkındalık oluşturmamızdır. Bahçeşehir'deki projemizde ev sahiplerine hobi bahçesi sunduk, Mavera'yla da Living Lab'ı birleştirdik. Proje ile cep telefonlarından evlerini takip edebilecekler. Komşuları ile görüntülü konuşabilecekler.? şeklinde konuştu.

3+1, 4+1, 5+1 ve 8+2 daire seçeneklerinin yer aldığı konutların ayrıntılarını ise Özgüven Mimarlık Yüksek Mimarı Uğur Özer Özgüven verdi. ?Başakşehir en yaşanabilir ilçe olarak açık ara öndedir. Vatandaşlarımızın komşuluk ilişkilerini kuvvetlendirmek için ortak kullanım alanlarını işlevini artırdık. Ticaret birimleri ile projeyi destekledik.? diye konuştu.

Toplantının ardından Başkan Uysal, Ercan Uyan, Uğur Özer Özgüven basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber