Sincan Belediyesi'nden personele öfke kontrolü ve stres yönetimi semineri

Sincan Belediyesi, personelini öfke kontrolü ve stres yönetimi hakkında bilgilendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için personeline yönelik seminerler veren belediye, kişisel gelişim eğitimi kapsamında personele kurum içindeki iletişim, öfke ve stres ile mücadele yolları anlatıldı.

Sincan Belediyesi, personeli bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için personelin kişisel gelişimine katkıda bulunan Sincan Belediyesi, öfke kontrolü ve stres yönetimi hakkında bir seminer düzenledi. İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen seminerde Eğitmen Mehmet Ekinci önemli bilgiler verdi. Eğitimde, çalışanların motivasyonunu artırmak, kurum içi ilişkilerin durumu, öfke ve stresin nedenleri ve nasıl başa çıkılması gerektiği gibi pek çok konu anlatıldı. Öfke ve stresin nedenlerini anlatan Ekinci, ?Öfke ve stresin en büyük nedenlerinin başında başaramama korkusu geliyor. Bunu, özgüven kaybı, haksızlık korkusu, suçlanma korkusu, onaylanmama ve aşağılanma korkuları takip ediyor. Ayrıca, sevilmeme ve kaybetme korkusu da öfke ve strese neden olabiliyor. O nedenle kişinin kendine güvenmesi ve kendisi ile barışık yaşaması çok önemli.? dedi.

Öfke ve stres konusunda her şeyin bireyde bittiğini belirten Ekinci, bardağın boş değil dolu tarafının görülmesi gerektiğini söyledi. Ekinci, bireyin öfke ve stresten uzaklaşması için en önemli tekniğin nefes almak olduğunu vurguladı. Ayrıca, herhangi bir öfke durumunda ilk yapılması gerekenin durmak, düşünmek ve sonrasında harekete geçmek olduğunun altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber