Uşak'ın sembol fotoğrafı müzeye teslim edildi

Uşak Belediyesi, Kent Tarihi Müzesi çalışmalarına devam ediyor. ?Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık? isimli fotoğraflardan ikincisi, sahibi eski belediye başkanlarından merhum Hakkı Doğan'ın torunu Sevinç Sayılgan'dan teslim alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devir teslim törenine Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 1930'lu yıllarda fotoğrafı çeken Hüsnü Kazım Özler'in oğlu gazeteci Coşkun Özler, Kent Tarihi Müzesi arkeologları Haydar Doğan ve İsa Aydoğdu katıldı. Ayrıca Uşak'ın ilk fotoğrafçılarından olan Özler'in İsmetpaşa Caddesi'ndeki işyerinin fotoğrafı da müzeye teslim edildi.

Törende bir konuşma yapan Başkan Erdoğan, söz konusu fotoğrafın müzede sergilenecek olmasının heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Türkiye'nin birçok yerinde bu sembol fotoğrafa sahip çıkmak için uğraşan iller olduğuna dikkat çekerek, ?Biz yıllarca ilimizin bu sembol fotoğrafına sahip çıkma mücadelesi veriyorduk. Başka illerin sahip çıkmasının önüne geçmek için biz de mücadele başlattık. Şimdi fotoğrafın aslının müzemize bağışlanmasıyla mücadelemizin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı.? dedi.

Fotoğrafı bağışlayan gazeteci Özler ise Uşak'ın tanıtımına katkı sağlamanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Herkesin sorumlu davranarak Uşak'ı gelecek nesillere tanıtması gerektiğini belirterek, aile olarak kendilerinin bu misyonu yerine getirdiğini anlattı. Sembol fotoğrafın babaları Hüsnü Kazım Özler tarafından çekildiğini hatırlatarak, ?Fotoğrafın aslı ailemizde yer alıyordu. Yıllarca özenle sakladığımız fotoğrafın gelecek nesillere bir ışık olacak olması, bizler için en büyük gurur kaynağıdır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber