Süleyman Çelebi'yi yaralayan sanık 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı

milletvekili Süleyman Çelebi'yi üç yıl önce silahla yaralayan sanık 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkemenin daha önce verdiği 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Eski DİSK Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin 3 yıl önce uğradığı silahlı saldırı davasında mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesin'deki duruşmaya bir önceki celse tahliye olan tutuksuz sanık Rıza Tunçbilek katıldı. Süleyman Çelebi'nin avukatı Arzu Becerik, ?Yargıtay'ın kasten yaralamaya ilişkin bozma ilamına uyulmasını talep ediyoruz. Sanığın tahrik indiriminden yararlandırılmamasını ve tutuklanmasını talep ediyorum.? diye konuştu.

Sanık Rıza Tunçbilek ise savunmasında, mahkemenin eski kararında direnmesini talep etti. Mahkeme, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamının usul ve yasaya uygun olduğundan uyulmasına karar verdi.

Sanığın mağdura yönelik eylemindeki kastın yoğunluğu ve yaralamanın getirdiği zararı göz önüne alan mahkeme, önce 3 yıl hapis ceza verdi. Suçun silahla işlenmesi nedeniyle cezayı 4 yıl 6 ay'a çıkardı. Olayda mağdurda kemik kırılması gerçekleştiği için cezayı 6 yıl 9 aya çıkaran mahkeme, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak 5 yıl 7 ay 15 gün olarak belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber