Mehmet Atalay: İnternet medyasının resmi ilan alabilmesi için uğraş veriyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, internet medyasının da resmi ilan alabilmesi için uğraş verdiklerini söyledi.

Kastamonu Susak Restoranda Kastamonu'nun yerel gazete ve ulusal haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kastamonu'da yeni açtıkları şubenin 1 Ocak'ta faaliyete gireceğini kaydetti.

Atalay, açacakları 31'inci şubenin Kastamonu basını için büyük kazanım olacağını belirterek ?BİK Şube Müdürlüğü'yle Türkiye'nin her tarafında sesiniz daha gür çıkar. Bu açıdan başarılar diliyorum. Bu iyi niyet yolculuğunda kazasız belasız günlerin olmasını arzu ediyoruz? dedi.

Burada yerel basının sorunlarını da dinleyen Atalay, internet medyasının resmi ilan alabilmesi için çalıştıklarını ifade ederek, radyolarında kamu spotlarını ücretli yayınlaması için bakanlıklarla görüşme içersinde olduklarını söyledi.

Radyoların resmi ilan konusunun şu an için mümkün olmadığını ifade eden Atalay, ancak reklam pastasından yararlanabileceklerini kaydetti.

Atalay, en önemli görevlerinin gazeteciliği geliştirmek ve şantaj haberciliğini bitirmek olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: ?Şantaj haberciliği bitinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bir gazetenin kurulup kurulmayacağına karar veremeyiz. Anayasal hak, artık Cumhuriyet savcılığına bir dilekçeyle gazete açabiliyor. 'Bir çok gazete var, önüne gelen gazete kuruyor' diyorlar. Biz onlara diyoruz ki 'kimin gazete kuracağına karışamayız ama kimin basın ilanı alacağını biz karar veririz'. O kararlarımızı verirken asla bekleme süresi olan, şantaj gazetecilik yapan, iftira atan, yalan dolan yazan gazetelerle işimiz olmaz, olmamalıdır. Bu şekilde gazetecilik yapanlar, Türkiye'de yok denilecek kadar az. Azlar ama mide bulandırıyorlar.?

BİK KASTAMONU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE YAŞAR KURU ATANDI

Atalay, toplantıda Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürlüğü'ne atanan Anadolu Ajansı ve Kastamonu Sözcü Gazetesi Muhabiri Yaşar Kuru'yu gazetecilere tanıttı. Takım halinde el ele kol kola çalışacaklarını ifade eden Atalay, sözlerine şöyle devam etti: ?Normalde bizim programımızda bir ilden il şube müdürü ataması yoktu. Ben Trabzonluyum, şube müdürümüz Mersinli'dir. Baktık Kastamonu basını idealleşmiş ve güzel bir basın var. O zaman dışarıdan birisinin gelip sizi tanıyıncaya kadar vakit kaybedeceğinize, içinizden birini atayalım dedik, öyle görevlendirdik. Bu açıdan arkadaşımıza güveniyoruz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber