Oltulu genç girişimciler, iş dünyasında daha aktif olacak

Oltu Girişimci İşadamları Derneği (OLGİAD) tarafından düzenlenen KOSGEB destekli girişimcilik kursuna katılan 19 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, OLGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, ilçede girişimci potansiyeline sahip çok sayıda gencin olduğunu, bu tür faaliyetlerle gençlerin iş dünyasına kazandırılması gerektiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının bu yöndeki çalışmalarının her türlü destekçisi olduklarını belirten Çobanoğlu, girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim edip, iş hayatında başarılar diledi.

Girişimcilik kursunda 72 saat ders gören gençler, iş yeri açmaları durumunda 30 bin lira karşılıksız destek alabilecek. Çoğunluğunu orta öğretim mezunlarının oluşturduğu Oltulu girişimciler bununla birlikte 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli kredi imkanlarından da yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber