Yüksekova'da şüpheli araç alarmı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde jandarma karakoluna yakın bir yerde park halindeki otomobil, güvenlik birimlerini alarma geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde jandarma karakoluna yakın bir yerde park halindeki otomobil, güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Bomba imha uzmanı ekipler tarafından araçta yapılan aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Yüksekova'nın Esendere Beldesi'nde bulunan Jandarma Karakolu'nun yakınına bırakılan eski model otomobil, ekipleri harekete geçirdi. Yol kenarında ve karakokola yakın bir yerde park halinde uzun süreli park halinde duran otomobil, bomba imha uzmanları tarafından kapıları açılarak arandı. Yapılan aramalarda herhangi bir düzeneğe rastlanmadığı belirtildi.

Jandarma tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bölgemizin Terör hassasiyeti, aracın eski model ve Esendere Jandarma Karakol Komutanlığına yakın bir yerde park edilmiş olması nedeniyle, Adli makamların talimatı doğrultusunda, patlayıcı madde imha uzmanları ve Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekibince müdahale edilmiştir. Aracın kapıları ve bagaj kilitleri uzaktan kumandalı düzenekle açılarak gerekli inceleme yapılmış, herhangi bir patlayıcı düzenek ve suç unsuruna rastlanmamıştır. Olayla İlgili tahkikata devam edilmektedir."denildi.

JANDARMADAN YARALI OPERASYONU

Bu arada, yapılan yazılı açıklamada, ayrıca dün akşam saatlerinde Yüksekova-Van karayolunda sis ve kayganlaşan yolda bir TIR'la karşı yönden gelen hafif ticari araç ile arkasından gelen bir minibüsün TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme kazada yaralanan ve durumu ağır olan Necdet Özer'in de askiri helikopterle Van'a sevk edildiği belirtildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada 5 kişi de yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber