'Afette Dönüştürülebilir Pazaryeri'nin proje ihalesi yapıldı

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan 'Afette Dönüştürülebilir Pazaryeri' modelinin proje ihalesi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, eski buğday pazarının yerine yapılması planlanan halk pazarı, doğal afetlerde barınma merkezi olarak kullanılabilecek şekilde inşa edilecek. Altı otopark, üzeri halk pazarı olacak şekilde planlanan pazar yerinin inşaatında 'Afette Dönüştürülebilir Pazaryeri' modeli kullanılacak. Proje Türkiye çapında ilk olarak Erbaa'da uygulanacak.

Proje ile ilgi bilgi veren Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, ?Alt katı kapalı otopark ve üst katı yöresel ürünler pazarı olacak halde projelendirdiğimiz bu örnek proje, araç park sorununa katkı sağlamakla beraber yöremizde yetişen ürünlerin satışının yapılabileceği bir çalışma olacak. Bu projemizi öne çıkaran özelliği ise afet anında barınaklara dönüştürülebilir olmasıdır.? dedi.

Kapalı otopark ve yöresel ürünler pazarı eski buğday pazarının bulunduğu noktaya inşa edilecek. 5250 metrekarelik otopark toplam 90 araç kapasiteli olacak. Proje ihale süreci bittikten sonra, inşaat ihalesi süreci başlayacak. İnşaat ihalesinin tamamlanmasıyla birlikte yapı çalışmaları 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp projenin önümüzdeki yaz aylarında hizmete sunulması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber