Küçük Caner"in soğuk havayla mücadelesi

Bakırköy'de tartıcılık yaparak aile bütçesine katkıda bulunan küçük Caner, soğuk havadan korunmak için çevreden topladığı karton ve gazete parçalarını yakarak ısınıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy İncirli Caddesi üzerinde her gün binlerce kişinin bastığı kaldırımlar küçük Caner için bir işyeri, ailesine destek olmak için ekmek kapısı. Okul dönüşü akşam saatlerinde mesaiye başlayan 9 yaşındaki küçük Caner, gecenin ilerleyen saatlerine kadar tartıcılık yaparak para kazanmaya çalışıyor. Havaların soğumasıyla buza dönen kaldırımların soğukluğundan kağıt ve gazete parçalarını yakarak ısınmaya çalışan Caner, tartı başına aldığı 1 TL ile de kardeşine götüreceği sütün parasını çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Babasının işten çıkartıldığını ve başka bir gelir kaynağı olmadığını belirten Caner, ?Babam işsiz kaldı, şimdi başka iş bakıyor. Ben de okuldan çıktıktan sonra burada çalışıyorum. Günde 15 lira para kazanıyorum, bununla küçük kardeşime süt alıyorum, okul harçlığını çıkarıyorum. Beklerken üşüdüğüm için ateş yaktım, böyle ısınıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber