Mahalleli tarihi eserine sahip çıktı

Düzce'nin Körpeşler Mahallesinde bulunan tarihi esere mahalleli sahip çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Körpeşler Mahallesi 1487. Sokakta Roma dönemine ait olduğu belirtilen yaklaşık 150 yıllık Kuyu Bileziğini Şimşek ailesi koruma altına aldı.

Bir aracın gelerek eseri almaya kalkması üzerine müdahale ettiklerini anlatan Sercan Şimşek, ?1 gün önce geldiler. Kimlik ve hiçbir belge göstermeden tarihi eseri almaya kalktılar. Daha öncede 3-4 kez almaya kalktılar. Bize hiç bir resmi yazı ve belge gösterilmediği için sahip çıkarak korumaya çalışıyoruz. Biz mahalleli olarak yıllardır tarihi eseri koruyoruz? dedi.

Kendilerine hiçbir açıklama yapılmadan gece ve gündüz değişik zamanlarda taşın gizlice alınmak istenmesine tepki gösteren mahalleli daha önce tarihi eser hakkında Müze Müdürlüğüne bilgi verilmesine rağmen ilgilenilmediğini savundu.

Konuralp Müze Müdürlüğü yetkilileri ise taşınmaz kültür varlığı parçasının müzede olması gerektiğini belirterek, taşın incelenmesi ve alınması için gerekli iznin olduğunu belirttiler. Düzce il sınırları içindeki kültür varlıklarının Konuralp Müzesinde sergileneceği ifade edildi.

Yapılan görüşmeler sonunda ikna olmayan mahalleli ile Müze Müdürlüğü arasında olay zapta geçildi. Şimşek ailesi de gelenlerin hiç kimseye sormadan tarihi eseri kaldırmak istemesine ve kendilerine ait alana girilmesine tepki göstererek suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber