DOĞAKA'dan KOBİ ve kooperatiflere 400 bin TL'ye varan destek

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ?Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı' kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye için destek programını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOBİ ve Kooperatiflerin başvurabileceği program kapsamında her başarılı proje için 40 bin ile 400 bin TL hibe desteği verilecek.

DOĞAKA program ile bölgede faaliyet gösteren işletmelerin; yenilik yapma ve uygulama kapasitelerini geliştirerek rekabet edebilme gücünü artırmayı ve sürdürülebilirliklerini sağlamayı amaçlıyor.

Programda öncelik olarak mevcut işletmelerde yenilikçi uygulamaların, rekabetçi yapılarının geliştirilmesine yönelik yatırımların desteklenmesi ve çevresel atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması sağlanacak.

Program kapsamında, bölgedeki paydaşlar ile birlikte hazırlanan Bölge Planı, Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi, 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri ve ajans tarafından yapılan ilçe çalıştaylarında elde edilen sonuçlar doğrultusunda mekansal hedefler belirlendi.

Buna göre Hatay için Belen, Erzin, Yayladağı, Kumlu, Hassa ve Altınözü ilçelerinden, Kahramanmaraş için Göksun, Pazarcık, Türkoğlu, Nurhak, Andırın, Çağlayancerit ve Ekinözü ilçelerinden, Osmaniye için Hasanbeyli, Toprakkale, Sumbas ve Bahçe ilçelerinden gelen başvurulara öncelik verilecek.

Program kapsamında yine, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan bölge planı ve bölgede hibe veren kuruluşların destekleri dikkate alınarak iller için hedef sektörler belirlendi. Buna göre, Hatay için mobilya ile ayakkabı tasarımı ve üretimi, Kahramanmaraş için tekstil ile çelik mutfak eşyası tasarımı ve üretimi, Osmaniye için yerfıstığı ile zeytincilik sektörlerinden gelen başvurulara öncelik verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber