EMD İzmir Şubesi, 23. yaşgününü iş dünyasıyla birlikte kutladı

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi'nin 23. kuruluş yıldönümü, Ege İhracatçı Birlikleri'nin evsahipliğinde düzenlenen bir kokteylle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in kanaat önderleri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve EMD üyelerinin katıldığı gecede, derneğin yeni yaşı ve yeni yıl kutlaması birlikte yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan EMD İzmir Şube Başkanı Tolga Albay, üyeleri ve İzmir'in önde gelen isimleriyle biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2012'nin Türkiye için yoğun bir gündemle geçtiğini söyledi. İzmir'deki ekonomi basınının 2012 yılındaki sürecini değerlendiren Albay, ?İzmir 2012'de VOB'unu yitirdi. İzmir'i bir finans kenti yapma umuduyla kurulan ve ekonomi gazetecilerine de finans konusunda uzmanlaşma fırsatı veren VOB, Bizans'a yenik düştü. Borsaların birleştirilmesi kararının ülke adına olumlu sonuçlar getirmesini temenni etmekten başka söyleyecek bir şey yok. Başka bir kötü haber de BMC'den geldi. Köklü fabrika, mali darboğaz nedeniyle üretimini durdurdu.? diye konuştu.

'EXPO SÜRECİNE ÖNEM VERİYORUZ'

İzmir'in ekonomi dünyasında sevindirici gelişmeler yaşandığını da belirten EMD Şube Başkanı Albay, ?Yüksek teknolojiye dayalı üretim yapan fabrikalar, yatırım için burayı seçti. Liman ve ulaştırma yatırımlarında hareketlilik sağlandı. Bizce İzmir, bir merkez olma özelliğini yeniden kazanmak zorunda. Sadece tarım ve sanayi üretiminin yapıldığı değil, yeni bilginin üretildiği, hizmetler sektörünün yıldızlaştığı bir dünya kenti olmak durumunda. Mevcut durumda İstanbul'un giderek tüm parayı ve beyin gücünü emdiği yapıya karşı koyabilecek tek kent İzmir'dir ve bu uğurda önemli bir fırsatı eline geçirmiştir. EXPO, bu yüzden bu kent için çok önemlidir. Biz de ekonomi muhabirleri olarak kentin EXPO 2020 hedefini gönülden destekliyoruz. Umarım 2013 bizlere, 2020 için iyi haberler getirir.? diye konuştu.

KOCAOĞLU'NDAN TEŞVİK VURGUSU

Gecede söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şehrin kalkınmasında organize sanayi bölgelerinin önemine dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu görüştüğünü ve kendisinden teşvik farkının geçici süreyle kaldırılmasını istediğini aktardı. İnciraltı planlarını zorunlu gördüklerini ve her türlü katkıyı yaptıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, ?Burada anlaşılamayan konu, İnciraltı ve EXPO'nun planlanmasına kişisel çıkarlar için müdahale edilmesidir. Yılbaşından sonraki uygulamalarla ilgili görüşeceğiz.? dedi. Turizm ve kongre merkezi olmak için de önemli yol aldıklarını belirten Kocaoğlu, yılbaşından sonra 337 bin metrekare toplam ve 285 bin metrekare kapalı alana sahip olan, Gaziemir ilçesindeki yeni fuar alanında inşaata başlanacağını duyurdu. Kültürpark'ı da Türkiye'nin en büyük kongre merkezi haline getireceklerini iddia eden Kocaoğlu, önümüzdeki yılki mermer fuarını yeni fuar alanında düzenlemek istediklerini sözlerine ekledi.

EMD Genel Başkanı Turgay Türker ise güçlü bir meslek örgütü olduklarını belirterek, Konya ve Bursa gibi şehirlerde de yapılanmak için çalıştıklarını aktardı. Türker, alan muhabirliği konusunda EMD'nin en etkili sivil toplum kuruluşu olduğunu da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber