Obeziteyle mücadele kapsamında masa tenisi turnuvası düzenlendi

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü kurum çalışanları arasında obeziteyle mücadele kapsamında düzenlenen masa tenisi turnuvası sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 34 kişinin katıldığı turnuva 3 hafta sürdü. Turnuva sonucunda kurum çalışanlarından Recep Örge birinci, Sedat Akdemir ikinci, Sedat Kılıç ise üçüncü oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen final maçına Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Sağlık Müdürü Metin Karakök ve Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi de katıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi ile bir karşılaşma yaptı. Taşdöğen, masa tenisinin obeziteyle mücadele kapsamında en etkili sporlardan biri olduğunu, böyle etkinliklerin her zaman desteklenmesi ve uygulanması gerektiğini vurgulayarak sağlık bir yaşam için fiziksel aktivetinin önemine değindi.

Program kapsamında bir sunum yapan Sağlık Müdürü Metin Karakök ise obezitenin çağın salgın hastalığı olduğunu vurgulayarak, obezitenin giderek arttığını, en önemli nedenlerinin yetersiz fiziksel aktivite ile aşırı ve yanlış beslenme olduğunu belirtti. Hipertansiyon başta olmak üzere şeker hastalığı, eklem ve kas ağrıları, kalp damar hastalıkları, solunum sistemi hastalıkları ve daha birçok hastalığa yol açtığını ifade eden Karakök, masa başı işi yapanların özellikle fiziksel aktiviteleri yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Karakök, ?Bu kapsamda kurum çalışanlarının fiziksel aktivitelerini yapabilmeleri ve günün stresini atabilmelerine yardımcı olacak masa tenisi turnuvasını düzenledik. Böylelikle hem obeziteyle mücadele edildi, hem de kurum çalışanları arasında etkili bir iletişim sağlandı.

Sunum sonrasında Karakök ile Halk Sağlığı Müdürü Tanrıverdi arasında temsili bir karşılaşma yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber