Adana Emniyeti'nden ?spora evet, şiddete hayır' klibi

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan onlarca polis kamera karşısına geçerek, futbolda yaşanan şiddet olaylarını önlemek amacıyla ?spora evet, şiddete hayır' sloganıyla klip hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, çekilen kliple futbolda şiddetin ne gibi sonuçlar doğuracağı anlatıldı. Polislerin, polis okulu öğrencileri ve iki çocuk ile birlikte bir tiyatro oyuncusunun rol aldığı klipte, tribünde küfür eden, sahaya yabancı madde atan ve uygunsuz hareketlerde bulunan bir taraftar, maç sonunda polis ekipleri tarafından yakalanarak, karakola götürülüyor.

Polisin hazırladığı klipte, kadın ve çocukların da bulunduğu tribünde bir taraftarın küfür ederek, ayakkabısını ve cebinden çıkardığı çakmağı sahaya fırlatıyor. Maç boyunca hiç yerine oturmayarak sürekli bağıran kişinin, diğer taraftarları da rahatsız etmesinin yer aldığı görüntülerde, tribünde olay çıkartan taraftarın her hareketi güvenlik kameraları tarafından da kayıt altına alınıyor.

Klibin devamında ise tribünde olay çıkartan taraftar, maç sonunda stattan çıkmaya hazırlanırken bir polis tarafından gözaltına alınıyor. Bu tarz suçlara karışanların maç günlerini karakolda geçirmek zorunda kaldığının anlatıldığı klipte, yakalanan kişi de takımının maçı olduğu saatleri karakolda geçiriyor.

Klibin sonunda ise ''Dikkat, Spor müsabakalarında 6222 sayılı Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereği, spor alanlarına yasak madde sokulması, sahaya yabancı madde atılması, müsabaka düzeninin bozulması, hakaret içeren tezahürat, usulsüz seyirci girişi, spor alanlarında taşkınlık ve tesislere zarar verilmesi suç sayılmaktadır. Spora evet, şiddete hayır.'' mesajı verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber