20 yıllık jeotermal özlemi sona eriyor

Modern yapıları ve bünyesinde barındırdığı eğitim yuvalarıyla Kütahya Simav'ın modern mahalle sıralamasında önde gelen Esen Evlerdeki çeşitli kooperatiflere ait bin 100 konutta barınan vatandaşların 20 yıllık jeotermal enerji ile ısınma özlemi belediyenin başlattığı çalışmalarla yakında sona eriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 yıl önce kurulan Esen Evler Mahallesine jeotermal enerji verilmesiyle ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kasım Karahan, 20 yıllık özlemin yaklaşık 20 gün sonra mutlu bir şekilde sona ereceğini vatandaşların artık katı atıkla ısınma dönemine veda edeceğini bildirdi.

Esenevler Mahallesinde çeşitli yapı kooperatiflerine ait konutlarda oturan vatandaşların temiz ve ucuz jeotermal enerji ile ısınması için kendilerine Kasım ayı için verdikleri sözü ihalelerden kaynaklanan gecikmelerden dolayı yerine getiremediklerinden dolayı özür dileyen Başkan Karahan, ?Çalışmalara başladık. Çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde mahalle halkı 20 gün sonra jeotermal enerji ile ısınmaya başlayacak. Mahalledeki eğitim yuvaları da jeotermalle ısınacak? dedi.

Esen Evler mahallesindeki Bin 100 konutun jeotermal enerji ile ısınmasıyla birlikte ilçede bu yöntemle ısınan abone sayısının 10 binden 11 bine yükseleceğine vurgu yapan Başkan Karahan, ?Allah'ın bir lütfu olan jeotermal enerjiden herkesi yararlandırmak maksadıyla yeni bir atak başlattık. Bu kapsamda Dumlupınar Üniversitesine bağlı Simav Teknoloji Fakültemiz ile Simav Meslek yüksek Okuluna önümüzdeki 2 Ocak 2013 günü enerji vermeye başlayacağız. Ayrıca Keklikte Mahallemizdeki konutlarda kış bitmeden jeotermal enerjiden yararlanacak? dedi.

Esenevler mahallesi Sim-Kent Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin İncekulak, ?20 gün sonra jeotermal enerji ile tanışacak olmanın heyecanını mahalle halkı olarak hep birlikte yaşıyoruz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz? dedi.

Mahalle halkından Hacı Kamil Terzioğlu, ?20 günü iple çekiyoruz. Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizi ısınma probleminden kurtaracak? dedi.

Mahalle halkından Elmas Budak, ?20 yıllık jeotermal özlemimiz 20 gün sonra bitecek. Çok mutluyuz. Jeotermal enerjiye kavuşacağımız günü dört gözle bekliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber