Kış ortasında deniz keyfi

Türkiye'nin bazı bölgelerinde soğuk hava etkisini gösterirken güney sahillerinde yazdan kalma günler yaşanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bazı bölgelerinde soğuk hava etkisini gösterirken güney sahillerinde yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü Mersin'de vatandaşlar denize girdi.

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından sıcaklığın 19 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde ve Erdemli ilçesine bağlı turistik belde Kızkalesi'nde Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenler park ve sahillere akın ederken, bazı vatandaşlar ise denize girerek güzel havanın tadını çıkardı.

Kızkalesi Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Aralık ayının son günleri olmasına rağmen güneşin yüzünü göstermesiyle vatandaşların sahillere akın etmeye başladığını söyledi.

Yılbaşı için çok sayıda vatandaşın Kızkalesi'ne geldiğini belirten Öztop,

"Yeni yıl öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 90 seviyesinde. Havanın böyle gitmesi yılbaşında Kızkalesi'ne ilgiyi daha da artıracak gibi gösteriyor" dedi.

Kanada'nın Toronto kentinde mühendis olarak çalışan Hasan Taşlar ise,

"Kanada da 30-40 santim kar var, burası ise tam bir cennet. Türkiye'ye özellikle de Kızkalesi'ne yeni yıl tatilini geçirmek üzere geldim. İyi ki de gelmişim. Kanada'daki insanlar donarken ben burada denize giriyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber