Pazarcık MYO'ya 2 yeni bölüm daha açılacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Pazarcık Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim yılında açılacak 2 yeni bölümle hem öğrenci sayısını artıracak hem de akademik kadrosunu güçlendirecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazarcık MYO'da halen devam eden 4 programa ilave olarak 2 yeni bölüm daha eklenmesine karar verildi. Bu sayede hem piyasadaki iş kalitesini artırmak hem de okulu bitiren öğrencilerin aranır nitelikte olması için Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı ve Adalet Programı açılacak. Karar Üniversite Senatosu'ndan geçerek onay için YÖK'e gönderildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Pazarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin ve yüksek okul personelinin yeni bölümler açılması amacıyla yaptıkları çalışmalar neticesinde, Hukuk Bölümü altında Adalet Programı ve Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü altında ise Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı açılması teklifi, KSÜ Senatosu tarafından kabul edildi. Karar onay için YÖK'e gönderildi.

2012-2013 Güz döneminde İşletme Yönetimi Programı ikinci öğretim, Dış Ticaret ve Yerel yönetimler Programı olmak üzere 3 yeni programa öğrenci alan Pazarcık MYO'nun halen dört programda toplam 267 öğrenci öğrenimini sürdürmeye devam ettiğini belirten Okul Müdürü Şahin, gelecek yılda öğretim görevlisi alınması durumunda açık olan programlardan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına öğrenci alınacağını belirtti. Ayrıca Dış Ticaret ve Yerel Yönetimlerin ikinci öğretim programlarının da açılacağını kaydeden Şahin: " Yeni açılacak bölümlerle Pazarcık MYO'da aktif program sayısı 7'ye çıkmış olacak. Bu durumda öğrenci sayısı 525 olması hedefleniyor. Yeni bölümlerin Kahramanmaraş iline ekonomik olarak canlılık kazandıracağı gibi sosyal ve kültürel anlamda büyük katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Bu katkının en kısa zamanda Pazarcık ilçesine de olması için Pazarcık Meslek Yüksek Okulu'nun ilçeye taşınması için üniversite yönetimi çalışmalarına devam ediyor. MYO binasının yapılacağı arsa tahsis işlemleri son aşamaya geldi." dedi.

Temennilerinin yıllardır il merkezinde eğitim gören Pazarcık MYO'nun bir an önce ilçeye taşınması olduğunu belirten Şahin: ilçeye taşınan okul ilçeye hem canlılık getirir hem de öğrencilerin adına kayıt yaptırdığı ilçede okumalarıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber