Antalya'da alternatif yılbaşı kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Antalya Şubesi tarafından düzenlenen Mekke'nin Fethi gecesinde izleyenlere Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AGD Antalya Şubesi'nin Yılbaşı kutlamalarına alternatif olarak düzenlediği "Mekke'nin Fethi" adlı etkinlikte izleyenlere Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. Avusturya İslam Federasyonu Başkanı Muhammet Turhan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik İranlı dünya birincisi hafızlar Muhammed Tusi ve Cevat Penahi ile Türk hafızlar Kemal Önder ve Süleyman Aykut'un Kur'an okumasıyla başladı. Kepez Arena'da yaklaşık 5 bin vatandaşın takip ettiği gecede şiir dinletisi ve sinevizyon gösterileri de sunuldu.

Gecede konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Türkiye'de 81 il ve 205 merkezde benzer etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, "Bugün yaklaşık 1 milyon insanımız sırf, 'Yarabbi bizden razı mısın? Ey kulum sizden razıyım' sözünü duymak için bu salonlarda bir araya geldi" dedi. AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici ise tarihteki en büyük fethin Mekke'nin fethi olduğunu ifade ederek, "Bizler Mekke'nin fethinin yeni nesillere anlatılmasının önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Antalya'da 8 ilçede bu geceleri düzenliyoruz" şeklinde konuştu. Avusturya İslam Federasyonu Başkanı Muhammet Turhan da yaptığı konuşmada Mekke'nin fethi sırasında yaşananları anlattı.

Etkinliklerde AGD üyesi gençler Mekke'nin fethini canlandırdı. Gecenin sonunda ise izleyicilere Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. - Antalya / Merkez

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber